Підготовка українських пілотів на F-16: важливий крок в українсько-данських відносинах

Гроші

У Миколаєві незабаром відкриють офіс посольства Данії…

Новий етап співпраці між Україною та Данією у сфері оборони було офіційно оголошено Президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Данії Меттою Фредеріксон. Цей дванадцятий пакет підтримки включає не лише підготовку українських пілотів на винищувачах F-16, а й передачу обладнання для розмінування, а також участь Данії у процесі відновлення зруйнованих територій.

Згідно з офіційними заявами, 9 вересня у Миколаєві буде відкрито офіс посольства Данії в Україні, що символізує зміцнення дипломатичних відносин між двома країнами.

«Я подякував за надану допомогу та її обсяг у 1,6 млрд доларів. – сказав Президент України Володимир Зеленський. – Ми обговорили новий оборонний пакет. Він буде дванадцятим і готуватиметься цього місяця. У Данії триває тренування наших українських пілотів на f-16. Перед українськими військовими постає завдання якнайшвидше підготувати необхідну інфраструктуру в нашій країні і це одне з ключових завдань, які мають зараз виконати сили оборони».

Також було обговорено домовленості щодо локалізації виробництва машин для розмінування, і передбачається співпраця з данськими компаніями у цій галузі. Що ще отримала Україна – дивись у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше