Перетворює на фарш ціле вороже відділення: Україна розробила новий вид шрапнельних боєприпасів для БПЛА

Гроші

Сучасна війна вимагає сучасних методів ведення бою…

І українська армія розуміє це як ніхто інший, тому активно використовує безпілотну розвідувальну, протиповітряну та ударну авіацію на фронті. Як відомо, Україна перша у світі почала формувати у себе ударні роти БПЛА, а нещодавно в армії наших дронів з'явився новий тип озброєння.

Спільнота «Сталеві шершні», що спеціалізується на виготовленні боєприпасів для БПЛА, анонсувала свою нову розробку – 800-грамовий шрапнельний боєприпас із механічним детонатором. Діаметр нового боєприпасу – 63 мм і він може вмить перетворити на фарш ціле вороже відділення.

«Він (боєприпас) розрахований саме на масове ураження живої сили. Боєприпас начинений додатковими елементами – це або кульки, або дротики. Коли такий снаряд скидають на виявлену купку росіян, то люди отримують ушкодження не так вибухом, як начинкою, яка може розлітатися на сотні метрів», - каже радник комітету ВР України з питань нацбезпеки та оборони Іван Ступак.

Спеціально під новий тип боєприпасу, розробники написали навіть унікальний софт. Завдяки йому, виходячи на нову вогневу позицію, БПЛА навчився спочатку входити до крутого піке, а потім, скидаючи бомби, автоматично виходити з нього. Про таке у світі до українців ще ніхто не здогадувався. Як це відбувається – дивись у відео:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше