Озброєння ЗСУ: Україна представила новітню модель безпілотника FPV-10

Гроші

З його допомогою легко можна знищити суперсучасний російський танк…

За 15 місяців Міноборони України прийняло на озброєння понад 30 моделей БПЛА різних типів, які успішно застосовуються українськими захисниками на полі бою. Про це заявив Міністр оборони України Олексія Резніков.

Також нещодавно Міноборони представили 10-ту модель FPV – безпілотника з переконливими тактико-технічними характеристиками та новими масштабами виробництва. Наразі ця модель безпілотника FPV офіційно стає на озброєння ЗСУ.

«Найсучасніший російський танк Т-99 вартістю $4,5 млн дуже легко знищується дроном FPV вартістю $500-700. Гранати дуже легко закидаються у люки, пошкоджується техніка та обладнання всередині, танк нікуди не може їхати, а ще краще – детонує. Окрім цього, дрони – це й розвідка, не треба відправляти людей за лінію фронту», - каже військовий експерт Українського інституту майбутнього, колишній співробітник СБУ та консультант Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Іван Ступак.

Як і інші моделі БПЛА, FPV збирається в Україні, переважно із іноземних компонентів. Наступним кроком, за словами Олексія Резнікова, має стати виготовлення основних комплектуючих в Україні.

А в Харкові було розроблено першу вітчизняну машину для підготовки ґрунту до розмінування. Як Україна нарощує озброєння та чим країні допомагають міжнародні партнери – дивіться у відео.

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше