Ні навчання з виживання, ні зимової форми: російські солдати почали вмирати від холоду в Україні

Гроші

Постачання російських військових виявилося черговою профанацією з боку рф...

Постачання російських військових виявилося черговою профанацією з боку рф. І якщо в літні місяці воювати у спортивних штанях та кросівках ще вдавалося, то зараз зимова погода внесла значні корективи. Відсутність зимового комплекту призводить мобілізованих до серйозних захворювань і навіть смерті.

«Вони (солдати) приходили до керівництва та питали «а зимове спорядження», а їм відповідали – «хлопці, от доживете до зими, тоді й приходьте». Тобто, на мобілізованих формально ставлять хрест – хто доживе, той і отримає форму. Зимової форми немає, її просто на всіх не вистачає. Ми бачили, як вони (солдати) крадуть українську форму, знімають із наших загиблих воїнів. Берці крадуть просто навіть тому, що вони бачать, що вони класні, а у них усе рідкісне лайно», - каже військовий експерт Іван Ступак.

 Але навіть у такому одязі можна вижити, головне знати, як утеплитися підручними засобами, як облаштувати бліндаж, як правильно вести спостереження на відкритій місцевості. Але російські інструктори, мабуть, вирішили не забивати голову такими труднощами одноразовим воякам. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше