Найважливіша зброя війни 21 століття: як комплекси РЕБ ламають плани російських окупантів в Україні?

Гроші

Україна – перша країна у світовій історії, яка створила власну армію дронів…

Ударні БПЛА, розвідувальні та камікадзе стали найважливішою зброєю війни 21 століття. Незалежно від типу та поставлених завдань, усі вони мають щось спільне – це радіотехнічне начиння та датчики геолокації. На щастя, ЗСУ навчилися боротися і з тим і іншим за допомогою військ радіоелектронної боротьби (РЕБ). З початку повномасштабної війни з росією Україна отримала від союзників чимало систем боротьби з БПЛА. Однак, якщо говорити про комплекси РЕБ, все ж таки частіше використовується вітчизняна техніка, яка, до речі, не програє західним аналогам.

В арсеналі ЗСУ є:

  • комплекс «Буковель-AD R4» (може засікти дрон на відстані до 100 км, а в радіусі 20 км – заглушити сигнал);
  • мобільний комплекс «Нота» (засікає дрон і передає його позиції на вогневі установки);
  • гордість української оборонки – комплекс «Полонез (розвідка, виявлення РЕБ супротивника, визначення повітряних цілей, глушіння сигналів, безпосереднє знищення дронів та багато іншого).

Крім безпосередньо відбиття атак БПЛА, війська РЕБ здатні виводити з ладу радари кораблів та літаків, ракет та бомб. Не такі помітні на передовій, як штурмові загони, військові РЕБ ставлять головним завданням не вбити ворога, вони – знищують техніку, вартістю мільйони доларів, а також позбавляють ворога інформації та фактично залишають цілі підрозділи без найменшого уявлення про те, що відбувається у сусідній лісопосадці.

Подробиці – у відео:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше