На окупованій росіянами Запорізькій АЕС може статися до шести ядерних вибухів

Гроші

Російські військові використовують станцію як військову базу…

Російські військові використовують станцію як військову базу. Завезли туди не менше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброєю, вибухівкою. Використовують станцію як щит, розуміючи, що її ніхто не звільнятиме з використанням важкого озброєння. А перед тим, як захопити АЕС, вони її обстріляли.

«Ворог потрапив у високовольтну лінію зв'язку 330 кв ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС», - повідомила тоді національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

Звичайно, росія все заперечує – і наявність техніки, і обстріли. І, здавалося б, розумні люди повинні розуміти, до якої незворотної катастрофи можуть призвести будь-які воєнні дії біля та на території Запорізької АЕС – найбільшої європейської атомної станції. Однак, від людей, які рили окопи в Чорнобилі, можна очікувати будь-чого.

То який найстрашніший сценарій для всього світу може бути внаслідок тупості, дурості та невиправданих амбіцій росії? На це запитання відповіла співробітник Інституту проблем безпеки АЕС НАН України Олена Паренюк:

«У Чорнобилі не було найгіршого – ядерного вибуху. То був тепловий вибух. Зруйнувалася активна зона реактора, були величезні викиди, це найзначніша аварія у світі. Але могло бути ще гірше. Імовірність цього ядерного вибуху зникаюче мала – менше сотні частки відсотка. Це найстрашніший сценарій – почнеться некерована реакція. Якщо співробітники станції не зможуть заглушити реактор, тоді на нас чекають шість ядерних вибухів поспіль. Ніхто у світі, хто розуміє, що таке АЕС, не хоче, щоб таке сталося. Але є також люди, які стріляли по атомній електростанції, що працює, по енергоблоку, вони спалили навчальний центр. Я гадки не маю, що в голові у генералів і тих, хто віддає накази»

Хотілося б вірити, що в головах росіян є хоч якийсь здоровий глузд, що вони розуміють, наскільки це небезпечно, в тому числі й для самої росії. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше