«Мені снилося, як я спілкуюся із сім'єю»: український захисник розповів, що допомогло йому не померти у полоні

Гроші

Полонених відправили до росії, де їх використовували з пропагандистською метою…

Українські захисники – найсильніші, наймужніші та найстійкіші солдати у світі. І історія військовослужбовця ЗСУ Олександра Бевзюк-Волошина цьому є доказом. Він пройшов російський полон, побував у кількох в'язницях росії, пережив тортури, побиття та знущання, але не зламався і в результаті повернувся додому. Його історія сповнена випробувань, які він зміг подолати силою волі та підтримкою близьких.

У квітні 2022 року, під час бойового виходу, Олександр і кілька товаришів по службі зіткнулися з російською засідкою.

«Почали нас сильно бити. Били по ребрах та інших частинах тіла. Мені дуже прилетіло по голові, і я знепритомнів. Десь до другої половини наступного дня я не пам'ятаю, що зі мною відбувалося», – згадує Олександр.

Далі полонених відправили до росії, де їх використовували в пропагандистських цілях. Це місце нагадувало медійний майданчик, каже український військовослужбовець, де російські журналісти приїжджали, аби створити ілюзію добрих стосунків до українських військовополонених.

Олександра протримали в різних російських в'язницях, де його піддавали знущанням та фізичним катуванням. Конвоїри били полонених, щоб залякати їх і зробити слухняними. Олександр розповідає, що витримати ці випробування було важко, але найстрашніше – це була розлука із рідними.

«Мені почали снитися сни, в яких я спілкувався з батьками та сином. Це був єдиний шанс побачити їх. Але згодом мені хотілося, щоб ці сни припинилися, бо мені було дуже боляче прокидатися вранці», - зізнається колишній військовополонений.

11 червня 2023 року, у день народження свого сина, Олександра звільнили з полону. Цей момент став справжнім святом для чоловіка та його родини.

«Ми нарешті могли подивитися на небо. Воно виявилося таким безмежним, просто як океан. І нарешті ми могли вільно дихати. Тоді пам'ятаю у мене з'явилися перші сльози», – згадує Олександр.

А довгоочікувана зустріч із сім'єю, особливо з маленьким сином, про яку він так мріяв під час полону, нарешті стала реальністю. Як вона відбулася – дивись у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше