Медобладнання для України: литовський Центр крові надішле третю партію гуманітарної допомоги

Гроші

Литва активно підтримує українські військові та цивільні медустанови…

На початку листопада 2023 року з Литви в Україну планується доставити обладнання для транспортування плазми, повідомляє директор Національного Центру Крові Литви. Це стане третьою гуманітарною місією, спрямованою на допомогу Україні у боротьбі з нестачею медичних ресурсів в умовах військової агресії росії, що триває.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Литва активно надає підтримку українським військовим та цивільним медичним установам. У цей період було закуплено 26 тисяч гема-контейнерів для збирання та зберігання крові, а також обладнання та медичний одяг. Ці ресурси були зібрані за участю всього суспільства та доставлені в Україну, щоб рятувати життя поранених військових.

Цікаво, що спочатку планувалося транспортувати кров в Україну, але після консультації з Міністерством Охорони Здоров'я було вирішено, що в Україні вже є достатньо донорів. Однак, з'явилася нестача систем для зберігання крові та пакетів для крові, що призвело до надсилання першої партії допомоги.

Ця гуманітарна місія не зупиняється на досягнутому і найближчим часом до України буде доставлено обладнання для транспортування плазми крові. Директор Національного Центру крові Литви наголосив, що Європа готова продовжувати допомагати Україні до перемоги, незважаючи на впевненість кремля у «втомі Європи від допомоги Україні».

Українські лікарі оцінили цю підтримку як життєво-важливу. Подробиці – у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше