Кінець футбольної епохи: як підсанкційному Абрамовичу вдалося продати «Челсі»

Гроші

Хто новий власник клубу і куди поділися гроші від продажу...

Роман Абрамович – один із найбагатших людей росі. Forbes оцінює його статки у $8,6 млрд. Проте війна, яку розв'язав путін в Україні, боляче вдарила не лише по ньому самому. У середині березня 2022 року, у розпал повномасштабного вторгнення росії, Абрамович, з низкою російських олігархів, потрапив під санкції ЄС.

Його активи заморозили, а в'їзд до країни заборонили. Через ці події російському мільярдеру довелося продати футбольний клуб «Челсі». Варто зазначити, що ім'я Абрамовича неподільно було пов'язане з англійським футбольним клубом майже двадцять років. У 2003 році він купив його майже за $100 млн, погасив борги у $155 млн і купив одинадцять гравців за $180 млн. За таких фінансових вливань і з оновленим складом «Челсі» одразу ж вирвався у лідери.

Проте війна путіна перевернула футбольний світ із ніг на голову. Останні три місяці клуб був без фінансування, а гравці готувалися розірвати свої контракти. Але за допомогою керівництва Британії «Челсі» таки вдалося продати за $4,5 млрд. Його новим власником став американський інвестор Тодд Болі.

Прибуток від продажу британського футбольного клубу поки що буде заморожено і надалі передано на потреби України.

Подробиці – у відео:

Loading...

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше