Катастрофа малазійського Boeing 777: міжнародний трибунал у Гаазі практично довів вину росії

Гроші

Рф роками брехала і намагалася уникнути покарання, але правосуддя невідворотне…

Катастрофа Boeing 777 в Донецькій області — найбільша авіаційна катастрофа 2014 року. Тоді загинуло 289 людей, із них 80 дітей. І вина цієї трагедії цілком лежить на росії та практично доведена міжнародним трибуналом у Гаазі. Судді офіційно підсумували зібрану роками інформацію, весь колосальний обсяг даних щодо кожного підсудного.

Росія роками брехала і намагалася уникнути заслуженого покарання, але правосуддя невідворотне. Мінімум чотири безпосередні виконавці можуть отримати вирок. Це: Ігор Гіркін (співробітник органів фсб росії), Сергій Дубинський (був головою Служби військової розвідки самопроголошеної ДНР), Олег Пулатов (був заступником голови розвідувальної служби бойовиків ДНР) та українець Леонід Харченко (був командиром одного з розвідпідрозів).

Слідство таки досягло правди – чим, звідки і ким був збитий Боїнг. За словами головного прокурора у справі МН-17 (2014-2020) Фреда Вестербеке, було встановлено, з якого підрозділу прибула зенітна установка, з якої випустили ракету:

«Немає жодних сумнівів, що це була 53 бригада збройних сил російської федерації».

Саме кадрові російські військові з російського Бука випустили ракету по рейсу 370 малайзійських авіаліній. А потім терміново вивезли зброю на територію росії. А це означає, що вина лежить і на найвищому керівництві росі, на чолі із Сергієм Шойгом. На них, як і на чотирьох підозрюваних, чекатиме неминуча розплата.

Остаточний вирок суд може ухвалити вже наприкінці цього року. Тим більше, що слідство має безпосередніх свідків запуску ракети:

«Є очевидці, але як багато їх, я сказати не можу», - каже Фреда Вестербеке

Подробиці – у відео:

Loading...

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше