Інноваційні методи лікування: як стовбурові клітини прискорюють одужання поранених українських бійців?

Гроші

Це прискорює процес регенерації та відновлення…

Українські медики почали застосовувати нову та унікальну техніку лікування поранених бійців. Вона включає інноваційні методи лікування комбінованих травм кінцівок, внутрішніх органів, а також серйозних травм обличчя, органів слуху та зору. Тяжкі травми часто призводять до того, що організм пораненого бійця втрачає здатність до самостійного відновлення, і процес одужання відбувається повільно. Для його прискорення медики вирішили застосувати клітинні технології, які зарекомендували себе ще в довоєнні часи.

Суть цієї терапії полягає у використанні стовбурових клітин, які є своєрідним універсальним інструментом для відновлення організму. Стовбурові клітини здатні замінити будь-яку загиблу клітину в організмі, підтримуючи роботу органів та систем.

Коли організму не вистачає достатньої кількості стовбурових клітин, це може призвести до повільного загоєння ран, ризику інфекцій та ускладнень. Для поповнення дефіциту стовбурових клітин медики можуть використовувати клітинний матеріал з кісткового мозку, який готується в лабораторії і потім або використовується для створення лікарських препаратів або вводиться пацієнту у формі ін'єкцій. Це прискорює процес регенерації та відновлення.

«Якщо порівняти з футболом, наприклад, коли ви видаляєте з поля кількох гравців, і замість них випускаєте запасних. Але перед цим ви берете їх і ростите до рівня, який задовольнить, наприклад, тренера. На полі ці гравці за рівнем підготовки як тренер, який знає ким йому потрібно стати – воротарем, захисником чи нападником», - каже військовий лікар Андрій Барковський

Наскільки ця унікальна методика скорочує термін лікування, дивись у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше