Голоси в ООН, корисні копалини та відсутність політичної ізоляції: росія активно почала «обробляти» країни Африки

Гроші

Днями міністр лавров підписав документ про безвіз Росії та Есватіні…

Днями міністр закордонних справ росії сергій лавров підписав документ про безвіз росії та Есватіні – маленьке королівство в Південній Африці. Далеко не кожен турист туди може дістатися, але росіянам тепер така «розкіш» дозволена, у кого, звичайно, вистачить на неї грошей. Також лавров запросив представників Есватіні на саміт росія-Афіка, який відбудеться у санкт-петербурзі влітку 2023 року, домовився про можливість навчання есватинців у російських вишах та військово-технічному співробітництві. Чому росія так активно «обробляє» країни Африки?

«Росія має кілька прагматичних цілей. Перша – це те, що країни Африки мають дуже багато голосів в ООН. Друга – у рф може бути суто економічний інтерес, наприклад, отримання доступу до корисних копалин. І третя, суто політична, - показати, що росії не перебувати у політичній ізоляції», - каже політолог, Керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній.

А ще цікаво те, що напередодні приїзду лаврова в Есватіні було вбито лідера опозиції, до смерті якого, за різними оцінками, можуть бути причетні російські найманці. І це досить ймовірно, оскільки вбивства на замовлення – це те, що росіяни вміють робити найкраще. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше