Ембарго на золото та дорогоцінне каміння: російські олігархи близькі до «царського перевороту»

Гроші

Після повномасштабного вторгнення в Україну росіяни живуть все бідніше та бідніше…

Після повномасштабного вторгнення в Україну росіяни живуть все біднішими та біднішими. Скоротилися продажі продуктів харчування, а про купівлю техніки, рухомого чи нерухомого майна не може бути й мови. Найбільші ювелірні компанії росії теж почали панікувати – відвідування їх магазинів скоротилося на 21% (за даними Focus Technology), а оборот рітейлів, що продають недорогу ювелірку, впав на 30%.

Крім того, ювелірні прикраси в середньому подорожчали на 37%. Це пов'язано з: реальним курсом долара (близько 130 р), злетом золота (понад $2000/унцію) та дефіцитом кольорового каміння.

«Всі ці події вдарили справді по абсолютно середньостатистичному покупцю», - президент Спілки ювелірів України Дмитро Видолоб.

Четвертий пакет санкцій включав заборону на постачання предметів розкоші в росію. До списку заборонених товарів увійшли: перли, дорогоцінне та напівдорогоцінне каміння, ювелірні вироби (у тому числі із золота та срібла). Ну а ембарго на золото та дорогоцінне каміння наближають росію до «царського перевороту». Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше