Дурні гроші по-українськи: хто саботує будівництво дороги в Одеський порт

Гроші

Золотий шлагбаум приносить мільйони грошей в приватні кишені…

Сьогодні в Одеський порт можливо потрапити лише через одні ворота. Їх давно приватизувала компанія «Євротермінал» місцевого депутата від ОПЗЖ Олександра Едельмана. Щоб фура могла проїхати через шлагбаум необхідно заплатити 17 доларів, або 500 гривень. На цій схемі тутешні ділки заробляють близько 15 мільйонів гривень на рік.

 «Таке може бути тільки в Одесі: порт державний, а ось ворота до нього, виявляється – приватні», – іронізує громадський активіст Олександр Захаров.

Щоб обійти прибутковий шлагбаум, ще в 2019 році президент Володимир Зеленський започаткував велике будівництво дороги з шести полос прямо в порт. Такий шлях мав би стати безкоштовним для водіїв, проте в Одеській міській раді цим перспективам не дуже радіють. Більше подробиць – дивись в сюжеті програми «Гроші» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Гектари за копійки: як посадовці дарують родичам державну землю

Останній політ Табанюка: рідні легендарного пілота вважають, що його вбили

Куди зникають 100 мільярдів гривень, які ви сплачуєте за якісне навчання ваших дітей

Більше сюжетів – у проєкті телеканалу 2+2 «Гроші», щопонеділка, о 19:30. Не пропусти!

Биківнянський ліс під Києвом — місце, яке стало найбільшим в Україні похованням жертв сталінського терору. І в ньому досі багато запитань.
Україна — справжній скарбник під відкритим небом. І це не просто гучні слова. 
Золото, срібло, смарагди, які пролежали на дні океану три століття. Це не просто метал, це справжня історія!
Марсохід NASA «Perseverance» зробив дивовижне відкриття, яке кардинально змінює наше уявлення про атмосферу Марса та його потенційну придатність для життя. 
Уявіть світ, у якому ми можемо запитати кита, як минув його день, або зрозуміти, що саме турбує свиню на фермі...
Ми звикли, що картопля — це другий хліб, основа нашого раціону, але чи завжди так було? Здається, ми несправедливо забули про справжнього героя, який царював на українських столах ще до появи «земляного яблука».