Далекобійні ракети Storm Shadow: Британія озвучила новий пакет військової допомоги для України

Гроші

Чи будуть у ньому довгоочікувані боєприпаси на далекі відстані, яких так боїться росія?..

З кожною новою заявою про готовність продовжувати підтримувати Україну грошима та зброєю, надії росії про те, що від війни втомляться більше, ніж сама росія, тануть на очах. Все, до чого призводить подальша ескалація, це постачання нових видів озброєння та продовження постачання тих, що вже добре себе зарекомендували.

Приміром, уряд Британії вже публічно заявив про те, що наступного року передасть Україні сотні тисяч боєприпасів і для цього вже навіть укладено договір більш ніж на 300 млн. доларів.

Крім того МЗС Британії заявило, що передасть Україні 123 зенітні гармати та обладнання для протидії дронам-камікадзе. Проте, далеко не весь список військової допомоги оприлюднений. Тож ймовірно, що деякі сюрпризи Україна окупантам все ж таки приготує. На думку експертів, це можуть стати далекобійні ракети, яких так боїться росія.

«Нещодавно Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес зазначав, що Україна цілком може отримати від Об'єднаного Королівства ракети Storm Shadow. Вони переважно є авіаційними крилатими ракетами з експортною варіацією дальності ураження 250 км. При цьому мінімальна висота польоту Storm Shadow – 30 м, що ускладнює їхнє перехоплення ворожими ППО», - каже військовий експерт Олександр Коваленко.

Але це ще не все. На яку допомогу дружньої держави ще може розраховувати Україна в найближчому майбутньому – дивіться в сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше