Бронетранспортери нового покоління Rosomak: основні характеристики та переваги на полі бою

Гроші

Вони – бойові транспортерами вищого класу…

Україна купує у Польщі 100 бронетранспортерів нового покоління Rosomak. Про це повідомив польський Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, а заплатить за них Євросоюз та США у рамках військової допомоги. Колісні бронетранспортери Rosomak виробляються в Семяновіцах-Сльонських та є бойовими транспортерами вищого класу.

«Ця машина – ліцензійна фінська копія БТР Патріот. Також ця бойова модель оснащена формулою 8 на 8 – це означає, що вона має високу прохідність, з урахуванням театру бойових дій в Україні», - говорить військово-політичний аналітик Дмитро Снєгірьов.

Rosomak своєю комплектацією нагадують конструктор і володіють покращеним бойовим захистом.

«Конструкція Rosomak легко дозволяє змінювати конструкцію кузова під час ремонту або модифікації для збільшення захисту екіпажу від вибуху мін. – каже Дмитро Снєгірьов – Для можливості транспортування та безпечного плавання деякі сталеві елементи конструкції Rosomak замінені на алюмінієві».

Виходячи з характеристик Rosomak, можна зробити висновки, що готують їх до контрнаступу ЗСУ. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Французька Полінезія асоціюється з ідилічними картинками: білосніжний пісок, пальми, що схиляються над бірюзовою водою, і повний спокій. Але …
28122025
Світ стоїть на порозі одного з найбільш енергетично потужних періодів десятиліття. Після року Змії, який зазвичай спонукає до роздумів та стратегічного планування, 2026-й вривається з динамікою, що не терпить зволікань.
Козаки не тільки били ворогів і захищали рідну землю, а й вміли влаштувати банкет, який міг позмагатися з королівськими прийомами...
Коли ми дивимося на сучасні Збройні Сили України, ми бачимо потужну машину. Але був час, коли все трималося на куртках-камуфляжах, будівельних касках і неймовірній внутрішній силі. 
27122025
Новий рік 2026 за східним календарем — це рік Червоного Вогняного Коня. Для українців цей період залишається часом незламності, тому головними критеріями святкового меню стають швидкість, енергонезалежність та використання локальних продуктів.