Блокування української продукції в ЄС: як Україна і Європа вирішуватимуть кризу?

Гроші

Ініціатором на обмеження ввезення українського зерна виступила Польща…

Країна побоюється за своїх фермерів, продукція яких не витримує конкуренції в ціні та які зазнають збитків через перенасичення ринку українськими товарами. Імпорт сільгосппродукції зупинили менш ніж на тиждень і після переговорів між українською та польською сторонами відновили.

«Першопричиною цієї ситуації є агресія рф і ми зробимо все, щоб росія не отримала вигоди від цієї ситуації, тому нашим рішенням – транзит товарів через Польщу буде відновлено», – сказала перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Однак, схожі обмеження запровадили і поки що не скасували Румунія, Словаччина, Угорщина та Болгарія. Саме через ці країни було переспрямовано основні потоки українського зерна ще рік тому – до звільнення від російських окупантів о.Зміїний та розблокування чорноморських портів. Крім зерна, заборона стосується імпорту та транзиту інших продуктів сільського господарства.

Подібні заборони в єврокомісії назвали неправильними та закликали зачекати на колективне рішення ЄС. Однак експерти зазначають, що такі блокування неминуче продовжуватимуться і в майбутньому, в процесі інтеграції української економіки до європейської. Але всі проблемні питання ЄС готовий вирішувати так, як і заведено у великій родині рівних партнерів. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше