Агенти кремля «від Бога»: православна церква рф скуповує нерухомість поблизу військових об'єктів Норвегії

Гроші

Росія хоче непомітно стежити за НАТО…

Російська православна церква підібралася до найважливіших військових об'єктів Норвегії. Про це повідомляють місцеві видання. За даними журналістів, громада рпц з'їхала з центру Бергена і перемістилася до старого молитовного дому Søreide з видом на Хоконсверн – головну базу королівського військово-морського флоту країни та найбільшу базу ВМС Північної Європи.

«Будинок знаходиться за три кілометри по прямій від Хоконсверна. З його вікон відкривається повний огляд підходу до бази, а також – проглядається більшість військового флоту Норвегії» - пише норвезьке видання.

Журналісти повідомляють, що вся рпц, яка тісно пов'язана з кремлем, за останні п'ять років придбала на узбережжі Норвегії кілька об'єктів. Один із них у пішій доступності до штаб-квартири об'єднаного центру бойових дій НАТО. Діє у росіян парафія і на кордоні з росією, де громада дуже тісно взаємодіє з росіянами. І це без приходу до столиці, яка масштабно розгорнула дію з початку 2000-х років.

«Є безліч способів використовувати таку будівлю та майно, як молитовний дім Søreide. Якщо уявити весь комплекс можливих заходів, то можна: зривати та прослуховувати сигнали, керувати дронами, пропонувати житло людям, які складають карту місцевості. Існує широкий спектр геодезичної діяльності та можливих порушень, які можуть бути виконані з такої бази. Можна, наприклад, на даху або вежі з годинником розмістити камеру. Звідти відкривається неймовірно гарний краєвид на Хоконсверн», - кажуть журналісти з Норвегії.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше