Як змінився громадський транспорт у 2017 році

ДЖЕДАІ

Громадський транспорт – це головний біль України. ДжеДАІ відстежили які зміни відбулися у царині громадського транспорту за 2017 рік. Топ-п'ять змін транспорту столиці та регіонів за цей рік.

У лютому у столиці почали боротися із нетверезими водіями маршруток. Сідати п’яними за кермо не дозволяли спеціальні алкозамки, які встановили на автобуси кількох київських маршрутів. Так само пропонували контролювати і звичайних водіїв.

У квітні цікава новина надійшла з Кропивницького. Там тролейбуси обладнали тривожними кнопками. Тепер у разі екстреної ситуації водій може викликати копів або швидку одним дотиком.

Влітку у Київпастрансі намагалися боротися із задухою в транспорті. На старі машини, щоправда, кондиціонери так і не встановили. Проте, висунули суворі вимоги до нових.

Так само влітку розпочали боротьбу із нелегальними автоперевізниками запровадивши жовті номери. Поки що таких перевізників небагато, лише третина від загальної кількості.

Після ухвалення закону про єдиний квиток у містах почали готуватися до впровадження нових систем. Піонером у цьому процесі став Харків. Одначе, десятки терміналів потрапили під руйнівну руку вандалів.

Як змінилась українська армія за рік

Звісно, не варто забувати й про те, що у містах цього року масово оформлювали парк міського транспорту. За бюджетні та кредитні кошти закупали нові і вживані тролейбуси, автобуси і трамваї.

Більше новин дивіться у ДжеДАІ на 2+2.

28122025
Світ стоїть на порозі одного з найбільш енергетично потужних періодів десятиліття. Після року Змії, який зазвичай спонукає до роздумів та стратегічного планування, 2026-й вривається з динамікою, що не терпить зволікань.
Козаки не тільки били ворогів і захищали рідну землю, а й вміли влаштувати банкет, який міг позмагатися з королівськими прийомами...
Коли ми дивимося на сучасні Збройні Сили України, ми бачимо потужну машину. Але був час, коли все трималося на куртках-камуфляжах, будівельних касках і неймовірній внутрішній силі. 
27122025
Новий рік 2026 за східним календарем — це рік Червоного Вогняного Коня. Для українців цей період залишається часом незламності, тому головними критеріями святкового меню стають швидкість, енергонезалежність та використання локальних продуктів.