Як компанія, на рахунку якої кілька кримінальних проваджень, виграє тендери на ремонт доріг

ДЖЕДАІ

Гарний асфальт, новенькі бордюри та переходи. Виявляється, все могло бути ще краще. Бо шляховики, за версією прокуратури, привласнили половину грошей і, замість закатати їх у асфальт, – розпихали по кишенях.

Київавтодор, турецька компанія «Онур» та українська «Інгран» розпилили між собою мільйони гривень на ремонті столичних доріг. Так вважають у поліції. Там упевнені: ремонт проспекту Перемоги та кількох інших доріг у Шевченківському районі провели неякісно – питання й до документів, і до якості асфальту та кількості бордюрів.

На користь ТОВ «Інгран» перевели 1 950 000 гривень з рахунків ТОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл» нібито на придбання бордюрів гранітних, в подальшому, зазначені безготівкові кошти перевели в готівкові та привласнили.

За даними слідства, нові бордюри встановили лише на громадських зупинках, в інших місцях – залишили старі.

Також правоохоронці вважають – Київавтодор і турецька компанія порушували технологію вкладання асфальтобетону, і таким чином отримали додаткову можливість привласнити бюджетні кошти. 

"При виконанні ремонтних робіт підрядна організація навмисно з метою привласнення бюджетних коштів, не дотримується нормативів щільності укладки асфальту приблизно на 40%, та нормативів безпосереднього будівництва автодоріг. Отримані при цьому кошти привласнюють та розподіляють між собою.

У Київавтодорі коментувати справу до завершення слідства не хочуть.

Жодних рішень жодним судом щодо посадових осіб корпорації винесено не було. Ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчинені кримінального правопорушення.

Олександр Густєлєв, генеральний директор КК «Київавтодор»

Турецька компанія, що виконувала ремонт, усі звинувачення відкидає.

Компания проходит все проверки, в том году, в конце года закончилась проверка, были претензии налоговой инспекции, мы в судебном порядке их оспорили.

Ольга Корсовська, представник ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ»

А підрядна організація «Інгран» взагалі заявила – жодного стосунку до ремонту доріг у Шевченківському районі не має.

Мы абсолютно не понимаем почему мы там оказались в качестве соучастников каких-то действий, потому что нам было заплачено за доставку продукции, мы эту продукцию доставили в необходимом объёме. Куда она там дальше идет, это уже не наш вопрос. К проспекту Победы мы вообще никакого отношения не имеем. Мы в 2016 году привезли по-моему 12 км на Окружную. Там с двух сторон, красные, серые бордюры.

Предстаник ТОВ «ІНГРАН»

Загалом, турецька компанія виграла в Україні понад 200 тендерів на суму близько 8-ми мільярдів гривень. Серед головних замовників – Київський і Львівський автодори. Нині Онур фігурує у десятках кримінальних проваджень, деякі з них досі розслідують. Попри це, вони й надалі продовжують вигравати тендери. Перевагою для замовників щоразу стає менша ніж у конкурентів ціна.

Должна быть выполнена качественная работа за наименшие деньги. Для заказчика – основной параметр – это качественное выполнение робот. Любые истории с откатами, обналичиваем средств, это безусловно история незаконная, уходящая в серую зону и за которую необходимо нести ответственность.

Роман Марченко, адвокат

Жодних проблем у роботі з Онуром не бачать і в Київавтодорі. Турецька компанія знову виграла тендер на ремонт дороги у столиці і за 420 мільйонів гривень відремонтує дорожнє покриття на проспекті Палладіна.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Новини

Всі новини
18072023
ДЖЕДАІ
Є багато неправильної інформації про дії під час ДТП з падінням у воду…
17072023
ДЖЕДАІ
Велосипедистів в місті сприймають, як повноправних учасників дорожнього руху…
15072023
ДЖЕДАІ
Зустріти на мексиканських дорогах авто, на якому немає подряпин практично неможливо…
13072023
ДЖЕДАІ
За їзду у нетверезому стані передбачено найсуворіше покарання, але…
12072023
ДЖЕДАІ
Willys є одним із найвідоміших військових транспортних засобів у світі…
10072023
ДЖЕДАІ
Мексиканський уряд активно бореться зі злочинністю та наркотрафіком...
08072023
ДЖЕДАІ
США, Сербія, Болгарія, Литва та Латвія, Польща, Чехія, іще Чехословаччина, Німеччина…
Дивитись більше