Розпізнає, чи користується водій телефоном за кермом: новий розумний дорожній знак скоро з’явиться на дорогах

ДЖЕДАІ

Такий пристрій вже працює в тестовому режимі у США…

Водії часто стикаються з необхідністю швидко реагувати на зміну ситуації на дорозі. Однак, одним із головних чинників, що заважає цьому, є використання телефону під час керування автомобілем. За даними статистики, у США кожна друга дорожньо-транспортна пригода стається через використання смартфону, що призводить до мільйонів аварій щороку. В Україні ж така статистика не ведеться, а виявити порушника на дорозі дуже складно.

Щоб розв'язати цю проблему, у США створили розумний дорожній знак, який отримав назву «шпигун». Завдяки інфрачервоним технологіям цей знак здатен визначити, чи користується водій телефоном, чи пристебнутий він ременем безпеки, та чи не перевищує дозволену швидкість. Якщо порушення зафіксовано, знак відразу ж рекомендує водієві на табло, наприклад, знизити швидкість або відкласти гаджет.

Цікаво, що водії, які не порушують правил, отримують на табло знак схвалення у вигляді смайлика. Нині ця технологія проходить тестування у кількох штатах США. Поки що знаки не збирають особистих даних і не виписують штрафів, проте така можливість передбачається у майбутньому.

Більше цікавих новин зі світу авто, дивись на офіційний канал «ДжеДАІ» в YouTube та у відео:

Читай також:

Новини

Всі новини
29082024
ДЖЕДАІ
Цей кабріолет був виготовлений в обмеженій кількості – всього три екземпляри…
26082024
ДЖЕДАІ
Прості правила для безпечного водіння…
23082024
ДЖЕДАІ
Це простий бланк, де учасники аварії самостійно заповнюють дані про себе…
Дивитись більше