На дорогах скоро з’являться патрульні автомобілі-невидимки

ДЖЕДАІ

Без жодних розпізнавальних знаків, але з крутою технічною начинкою. Порушників ловитимуть просто в потоці, після чого зупинятимуть і надаватимуть начебто беззаперечні докази.

Їдете українською дорогою і перевищили швидкість? – вас можуть зупинити копи, які буквально з’явилися нізвідки. Незабаром їхні патрульні машини узагалі не виділятимуться у загальному потоці.

Уже зовсім скоро на дороги можуть виїхати фантомні патрулі. Виявляти порушників швидкісного режиму незабаром можуть авто без звичних вже поліцейських розпізнавальних знаків. Така заміна "ДАІвців у кущах" на поліцейських у загальному трафіку вже готова до реалізації – запевняють правоохоронці. Машини, або ж не матимуть жодних ідентифікаційних ознак, або ж вони будуть нанесені спеціальною плівкою, з нею патрульний екіпаж буде непомітний на відстані. Зрозуміти, що це копи, можна буде лише наблизившись до неї.

Швидкісний режим теж мірятимуть інакше. Спеціальними приладами, що встановлюються у машину. Так працюють у Європі та США. Прилади матимуть режими фото/відеофіксації порушення. Марку тримають у таємниці. Утім запевняють, що їх уже випробували на українських дорогах.

Все добре, якби не традиційне "але". Таких фантомних патрульних машин найближчим часом українським водіям можна не боятися. Бо законних підстав для їхнього полювання не має. Використання напівавтоматичних приладів суперечить Закону.

Практика прихованого стеження за водіями діє у багатьох країнах світу. Статистика свідчить: після появи на дорогах прихованих патрулів, кількість порушень і ДТП суттєво зменшується. А водії стають дисциплінованішими.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook.

Стали свідком аварії або цікавої події? Надсилайте нам свої відео та фото: Messenger, Telegram.

Приєднуйтесь до групи ДжеДАІв та запрошуйте друзів!

Новини

Всі новини
18072023
ДЖЕДАІ
Є багато неправильної інформації про дії під час ДТП з падінням у воду…
17072023
ДЖЕДАІ
Велосипедистів в місті сприймають, як повноправних учасників дорожнього руху…
15072023
ДЖЕДАІ
Зустріти на мексиканських дорогах авто, на якому немає подряпин практично неможливо…
13072023
ДЖЕДАІ
За їзду у нетверезому стані передбачено найсуворіше покарання, але…
12072023
ДЖЕДАІ
Willys є одним із найвідоміших військових транспортних засобів у світі…
10072023
ДЖЕДАІ
Мексиканський уряд активно бореться зі злочинністю та наркотрафіком...
08072023
ДЖЕДАІ
США, Сербія, Болгарія, Литва та Латвія, Польща, Чехія, іще Чехословаччина, Німеччина…
Дивитись більше