Міномети, турелі та навіть міні-гради: як українські винахідники перетворюють звичайні авто на бойові машини?

ДЖЕДАІ

Винахідливість українських військових не знає меж…

У Збройних силах України вже давно використовуються звичайні автомобілі, перетворені на бойові машини з важким озброєнням. Це дозволяє швидко реагувати на загрози та знищувати ворога.

Одним з найпопулярніших рішень є встановлення важкого озброєння на пікапи. Вони часто використовуються для монтажу мінометів, турелей, зенітних кулеметів та навіть міні-градів. Такі мобільні бойові машини можуть швидко під'їхати до місця скупчення ворога чи польоту дрона і знешкодити їх.

Чеські волонтери надали українським військовим пікапи на базі Toyota Hilux та Land Rover. Ці автомобілі, оснащені зенітними установками, захищають українські об'єкти від дронів-камікадзе, розвідувальних БПЛА та авіації на малих висотах. Мобільні зенітні комплекси на базі пікапів мають високий рівень мобільності як на дорогах, так і в умовах бездоріжжя. Для таких цілей часто використовуються Mitsubishi L200 та Peugeot Landtrek.

Нещодавно ряди українських захисників поповнили тягачі, виготовлені на базі Dodge та Ford. Аеромобільні війська використовують їх для перевезення літальних апаратів. Коли бракує таких машин, українські винахідники перетворюють навіть коштовні Range Rover на універсальні пікапи.

Більше цікавих новин зі світу авто, дивись на офіційний канал «ДжеДАІ» в YouTube та у відео:

Читай також:

Новини

Всі новини
29082024
ДЖЕДАІ
Цей кабріолет був виготовлений в обмеженій кількості – всього три екземпляри…
26082024
ДЖЕДАІ
Прості правила для безпечного водіння…
23082024
ДЖЕДАІ
Це простий бланк, де учасники аварії самостійно заповнюють дані про себе…
Дивитись більше