Lamborghini Veneno та Koenigsegg CCXR увійшли до рейтингу найдорожчих суперкарів у світі

ДЖЕДАІ

Мільйони доларів за одну машину…

Машина завжди була символом статусу, розкоші та престижу. Є окрема категорія супергіперкарів та ексклюзивних колісниць, які вважаються найкрутішими у світі.

10 місце: Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno – це італійський суперкар, випущений обмеженою серією у 2013 році. Кузов авто заснований на монококу від Aventador та повністю виготовлений з вуглепластику. Від цієї ж моделі Veneno наслідував і мотор на 6,5 літрів та 750 кінських сил. Суперкар виготовили спеціально до п'ятдесятиріччя компанії і представили на Женевському автосалоні. Болід під номером один відправився до музею Lamborghini, у продаж надійшло лише три екземпляри, і всі їх викупили ще до прем'єри. Щасливі власники заплатили за Veneno 4,5 мільйони доларів.

9 місце: Koenigsegg CCXR

Koenigsegg CCXR має головну особливість – запатентоване покриття карбону спеціальними алмазами, що надає кузову додаткової міцності. З дорогоцінного жароміцного сплаву на основі нікелю виготовлені і випускна система. Лише її вартість перевищує цінник багатьох нових серійних машин масмаркету. Двопалубне антикрило у стилі Формули-1, диски з полірованого алюмінію, карбоново-керамічні гальма та салон з ексклюзивної шкіри доводять вартість Koenigsegg до 4 800 000 доларів.

Які машини опинилися на наступних сходинках рейтингу, дивись у відео на YouTube-каналі «Джедаїв»:

Читай також:

Новини

Всі новини
29082024
ДЖЕДАІ
Цей кабріолет був виготовлений в обмеженій кількості – всього три екземпляри…
26082024
ДЖЕДАІ
Прості правила для безпечного водіння…
23082024
ДЖЕДАІ
Це простий бланк, де учасники аварії самостійно заповнюють дані про себе…
Дивитись більше