Гіроскутери проти автомобілів: хто більше порушує правила дорожнього руху

ДЖЕДАІ

Гіроскутери, моноколеса, електросамокати. Ви будете шоковані але виявляється, їхні власники чи не найзатятіші порушники правил дорожнього руху.

З кожним днем на українських дорогах збільшується кількість людей на нових засобах пересування: гіроскутери, моноколеса, електросамокати. Проте мало з них дотримуються правил дорожнього руху, адже для них правил не існує.

Сергій придбав свій перший гіроскутер три роки тому. Тепер без нього просто не уявляє життя.

Користуюсь гіроскутером чи не щодня, тому що в місті це просто незамінна річ, особливо там, де треба подолати відстань за короткий час, поки всюди затори.

Сергій Цибульський, власник гіроскутера

Та після нещодавнього випадку, свідком якого став, до своїх покатеньок почав ставитися з особливою увагою.

Одного разу, я їдучи за кермом, побачив чоловіка, який рухався на моноколесі. І він створив на стільки небезпечну аварійну ситуацію, що інший чоловік на автомобілі був змушений вдатися до екстреного гальмування і він в’їхав в якусь перешкоду.

Сергій Цибульський, власник гіроскутера

І такі випадки непоодинокі. Шалені вершники електричних іграшок вириваються на дорогу й не звертають уваги на правила. І змусити їх відповідати майже неможливо. Бо невідомо, до якої категорії транспорту їх відносити.

Правилами дорожнього руху передбачено права та обов’язки транспортних засобів, але їх кваліфікувати так не можна. Тому, що у них двигуни менше 3,5 кіловат. До пішоходів їх теж не можна віднести. І до велосипедів та гужового транспорту теж. Тобто їх не можна віднести до жодної категорії.

Богдан Глядик, автоюрист

І як встановити особу, якщо при собі вони не мають жодних документів. У Німечині це питання вже на контролі. Для таких скутеристів встановили ряд обмежень. Для прикладу, швидкість їхнього ґаджету не може перевищувати 6 кілометрів за годину. Якщо вона більша, на нього треба отримувати додаткові документи, якщо таких немає – штраф від 15 до 60 євро.

Сподіваємося, що українські чиновники теж звернуть увагу на цю проблему ще до того моменту, коли українські дороги остаточно перетворяться на хаос.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Новини

Всі новини
18072023
ДЖЕДАІ
Є багато неправильної інформації про дії під час ДТП з падінням у воду…
17072023
ДЖЕДАІ
Велосипедистів в місті сприймають, як повноправних учасників дорожнього руху…
15072023
ДЖЕДАІ
Зустріти на мексиканських дорогах авто, на якому немає подряпин практично неможливо…
13072023
ДЖЕДАІ
За їзду у нетверезому стані передбачено найсуворіше покарання, але…
12072023
ДЖЕДАІ
Willys є одним із найвідоміших військових транспортних засобів у світі…
10072023
ДЖЕДАІ
Мексиканський уряд активно бореться зі злочинністю та наркотрафіком...
08072023
ДЖЕДАІ
США, Сербія, Болгарія, Литва та Латвія, Польща, Чехія, іще Чехословаччина, Німеччина…
Дивитись більше