Французький винахідник знайшов спосіб перетворювати використані пляшки та стаканчики на пальне

ДЖЕДАІ

Утилізувати викинутий пластик із користю тепер можливо! Французький винахідник Крістофер Кост створив апарат, який перероблює пластикові відходи на джерело енергії.

Паливо з пластика. І це не фантастика. Французький винахідник створив апарат, який перероблює пластикові відходи на джерело енергії.

В основі механізму – піроліз – розкладання пластику під дією високої температури. Засипаємо пластик крізь отвір отут. У нас є гвинт і вал. Маємо реактор, який нагрівається до чотирьохсот п'ятдесяти градусів. Це розбиває молекули пластику і перетворює їх на легші вуглеводні. Вони піднімаються у колону, де розділяються на дизельне пальне, бензин і газ – він зберігається у цьому резервуарі. А отут і тут – дизельна та бензинові частки відповідно.

Крістофер Кост, винахідник

На виході диво-апарат під скромною назвою Крісаліз видає пальне у таких пропорціях: 65 відсотків дизелю для генераторів і човнових моторів, 18% бензину для опалення чи ламп живлення, 10% газу для опалення та 7% карбону – для олівців чи фарбників.

Кілограм пластику на виході дає літр пального.

Крістофер Кост, винахідник

За місяць міні установка може переробляти до 10 тонн пластикових відходів. Через півроку винахідник планує розробити версію, що продукуватиме до 40 літрів за годину. Вартість комерційного приладу становитиме 50 000 євро.

Така машина може бути затребувана у країнах, що розвиваються. Вона звільнятиме їх від пластикового сміття і водночас створюватиме нові робочі місця.

Франсуа Данель, директор природозахисної організації

Щороку на планеті виробляють 260 мільйонів тонн пластику. 8 мільйонів тонн пластикових пляшок, пакетиків і подібного опиняються в океані, вбиваючи тамтешніх жителів і потрапляючи у харчовий ланцюг людини. До 2050 року пластику в океанах стане більше, ніж риби…

Новини

Всі новини
18072023
ДЖЕДАІ
Є багато неправильної інформації про дії під час ДТП з падінням у воду…
17072023
ДЖЕДАІ
Велосипедистів в місті сприймають, як повноправних учасників дорожнього руху…
15072023
ДЖЕДАІ
Зустріти на мексиканських дорогах авто, на якому немає подряпин практично неможливо…
13072023
ДЖЕДАІ
За їзду у нетверезому стані передбачено найсуворіше покарання, але…
12072023
ДЖЕДАІ
Willys є одним із найвідоміших військових транспортних засобів у світі…
10072023
ДЖЕДАІ
Мексиканський уряд активно бореться зі злочинністю та наркотрафіком...
08072023
ДЖЕДАІ
США, Сербія, Болгарія, Литва та Латвія, Польща, Чехія, іще Чехословаччина, Німеччина…
Дивитись більше