Ера повітряного таксі: незабаром японці пересуватимуться містами на чотиримісних БПЛА

ДЖЕДАІ

Японське диво запрацює у 2026 році…

У недалекому майбутньому нас чекає багато інновацій, але одна з найцікавіших – це служба таксі, яка возитиме пасажирів на квадрокоптерах. Вже у 2026 році така технологія запрацює у Японії, перетворюючи наукову фантастику на реальність.

Японія планує запустити повітряні квадрокоптери для пасажирських перевезень. Ці чотиримісні безпілотні таксі, відомі як Eve Air, будуть оснащені вертикальним зльотом та посадкою. З максимальною швидкістю 185 км/годину та дальністю польоту 100 км без підзарядки. Ці маленькі літаки обіцяють революцію в міських подорожах.

Над розробкою аеротаксі працює стартап Eve Air Mobility, що належить бразильській авіаційній корпорації Embraer X. Планується випустити на лінію до півсотні безпілотних аеротаксі, що значно скоротить час подорожі, особливо в містах, які постійно стоять у заторах.

Такі повітряні таксі нададуть новий рівень комфорту та ефективності у перевезеннях, допомагаючи уникнути дорожніх заторів. Подібні служби безпілотного таксі планують згодом запустити ще в Австралії та Індії. Щодо вартості поїздок на такому транспорті, поки що інформація відсутня.

Більше цікавих новин зі світу авто, дивись на офіційний канал «ДжеДАІ» в YouTube та у відео:

Читай також:

Новини

Всі новини
29082024
ДЖЕДАІ
Цей кабріолет був виготовлений в обмеженій кількості – всього три екземпляри…
26082024
ДЖЕДАІ
Прості правила для безпечного водіння…
23082024
ДЖЕДАІ
Це простий бланк, де учасники аварії самостійно заповнюють дані про себе…
Дивитись більше