ДжеДАІ провели тест-драйв автомобіля, який їздить на дровах

ДЖЕДАІ

Житель Чернігова кинув виклик нафтовим магнатам! Він переобладнав двигун свого автомобіля на споживання твердого палива. Тепер його автомобіль їздить на дровах. Цей вид палива широко використовувався в світі ще до появи бензину.

Євген придбав собі старенький автомобіль та переобладнав його газогенераторною установкою для недорогого пересування сільськими дорогами. Його Opel Kadett здатний їздити на усьому, що горить.

"Одного мішка вистачає на 140 км. Звичайний мішок з-під цукру. На такому паливі автомобіль набирає максимальну швидкість десь 110 км/год. Залежить від якості і вологості дров", - розказує майстер і хазяїн унікального автомобіля Євген.

Головні переваги такого автомобіля – невелика вартість експлуатації та практичність. А у разі потреби машина вмить переходить на бензин.

Однак ця технологія має свої вади – на дровах суттєво падає потужність двигуна. Утім, варто підкинути кілька гілочок, чи навіть пластикову пляшку – як німецьке автосерце знову оживає.

На дровах Opel розганяється до сотні за одну хвилину і тридцять п'ять секунд.

ДжеДАІ покаталися на цьому унікальному автомобілі. Які висновки зробили - дивіться у відео.

Французька Полінезія асоціюється з ідилічними картинками: білосніжний пісок, пальми, що схиляються над бірюзовою водою, і повний спокій. Але …
28122025
Світ стоїть на порозі одного з найбільш енергетично потужних періодів десятиліття. Після року Змії, який зазвичай спонукає до роздумів та стратегічного планування, 2026-й вривається з динамікою, що не терпить зволікань.
Козаки не тільки били ворогів і захищали рідну землю, а й вміли влаштувати банкет, який міг позмагатися з королівськими прийомами...
Коли ми дивимося на сучасні Збройні Сили України, ми бачимо потужну машину. Але був час, коли все трималося на куртках-камуфляжах, будівельних касках і неймовірній внутрішній силі. 
27122025
Новий рік 2026 за східним календарем — це рік Червоного Вогняного Коня. Для українців цей період залишається часом незламності, тому головними критеріями святкового меню стають швидкість, енергонезалежність та використання локальних продуктів.