"Поховали – на цьому допомога закінчується": як отримати допомогу від держави рідним загиблих у АТО?

Дембель

Чому рідні захисника, який віддав життя за Батьківщину, більше ніж півроку змушені добиватися справедливості, а чиновники відмовляються визнавати їхній статус та приховують важливі документи – у соціальному проекті Дембель на 2+2.

Родина старшого сержанта 72-ої бригади Павла Городька, який загинув внаслідок поранення у АТО, майже рік не могла отримати ані статусу сім'ї загиблого, ані допомоги від держави.

"Купа убитих горем матерів, батьків сидять і не знають, куди їм звернутися, щоб допомогли. Закопали людину в яму, поховали – і на цьому допомога влади закінчується, – з прикрістю каже син загиблого захисника Павло. – Когось війна там дістала, когось наздогнала тут. За рік людина згоріла".

Його батько постраждав під час оборони Зеленопілля, внаслідок масштабного поранення осколками та лікарської недбалості у бійця розвилась онкохвороба. Військові медики поставились зневажливо до скарг, і не діагностована на ранніх стадіях недуга призвела до трагічного наслідку.

"Йому в певний час у київській лікарні лікували зуб, на ту маленьку пухлину спочатку ніхто не відреагував. Коли почалися проблеми зі здоров'ям, пізно вже було допомагати, – розповідає Павло Городько. – Найбільша біда, що ми не можемо знайти документи на сьогоднішній день, які підтверджують отримання травми, що стала наслідком. Я відчував приниження якесь, коли командир частини мені каже: "Твій батько – дезертир". Для мене це справа принципу, я буду йти до кінця".

Тільки через сім місяців за допомогою програми Дембель на 2+2 родині захисника вдалося отримати "загублені" документи, які підтвердили їхній статус та дали змогу отримати пільги та допомогу.

Чому держава ігнорує потреби захисників та їхніх родин, розкаже програма Дембель на 2+2. Нові випуски щонеділі о 15:00.

Новини

Всі новини
28122016
Дембель
У постійній рубриці програми Дембель на 2+2 військовий психолог Андрій Козінчук радить бійцям АТО, як зберегти шлюб після повернення з фронту.
27122016
Дембель
Чому сім'ї загиблих захисників України живуть на межі бідності без жодної допомоги та змушені оббивати пороги чиновників, які заплющують очі на їхні проблеми – у програмі Дембель на 2+2.
26122016
Дембель
Про генія-зв'язківця та радіоведучого, який щодня у ефірі піднімає бойовий дух та настрій бійців, розкаже Дембель на каналі 2+2.
26122016
Дембель
Програма Дембель на 2+2 вже багато розповідала про подяку, яку отримують герої, повертаючись з передової, від держави та чиновників: жодної допомоги, жодного співчуття та уваги до проблем. Але, на щастя, бійців щоразу рятує допомога небайдужих. 
22122016
Дембель
Реабілітацію після травм або просто оздоровлення захисники тепер можуть проходити й у фітнес-клубах. Про нову безкоштовну спортивну програму для бійців АТО довідався Дембель на 2+2.
21122016
Дембель
У постійній рубриці програми Дембель на 2+2 військовий психолог Андрій Козінчук порушує тему залежності фізичного та психологічного здоров'я бійців АТО.
20122016
Дембель
Активний відпочинок серед спокою та чистоти природи – найкращий лікар для бійців АТО, які пережили жахи та втрати війни. У програмі Дембель на 2+2 – як герої проходять реабілітацію у прикарпатському таборі "З любов'ю в серці".
20122016
Дембель
У новому випуску програми Дембель на 2+2 - як наших захисників ставлять на ноги у реабілітаційному центрі у Австрії.
Дивитись більше