Бійці невидимого фронту: як волонтерам здобути пільги та державну допомогу?

Дембель

Вони самовіданно допомагають бійцям у зоні АТО. Без них армії би просто не було. Але держава не завжди хоче визнавати їх існування. Про проблеми непевного статусу волонтерів АТО у соціальному проекті Дембель на 2+2.

Волонтери, які допомагають бійцям на передовій, жертвують своїм життям кожного дня. Вони отримують поранення або гинуть, а потім їхні близькі змушені оббивати чиновницькі пороги задля отримання хоч якоїсь допомоги та пільг.

Випадок з родиною Володимира Кочеткова – скоріше виняток, аніж правило. Проте не варто втрачати надію на вирішення цієї проблеми.

Щоб отримати одноразову грошову допомогу, сім'ї загиблого у зоні АТО волонтера слід надати такі документи:

1) Заява кожного члена сім'ї.

2) Довідка судово-медичної експертизи.

3) Свідчення керівника одного з офіційних військових формувань про надання волонтером допомоги у зоні АТО.

4) Інші документи, які підтверджують факт надання волонтерської допомоги у зоні АТО.

5) Копія свідоцтва про смерть волонтера.

6) Копія свідоцтва про народження волонтера.

7) Копія свідоцтва про шлюб.

8) Копії свідоцтв про народження дітей.

Подробиці щодо того, як діяти, коли державні бюрократи ігнорують право на допомогу родинам загиблих на передовій волонтерів дивіться у програмі Дембель на 2+2.

28122025
Світ стоїть на порозі одного з найбільш енергетично потужних періодів десятиліття. Після року Змії, який зазвичай спонукає до роздумів та стратегічного планування, 2026-й вривається з динамікою, що не терпить зволікань.
Козаки не тільки били ворогів і захищали рідну землю, а й вміли влаштувати банкет, який міг позмагатися з королівськими прийомами...
Коли ми дивимося на сучасні Збройні Сили України, ми бачимо потужну машину. Але був час, коли все трималося на куртках-камуфляжах, будівельних касках і неймовірній внутрішній силі. 
27122025
Новий рік 2026 за східним календарем — це рік Червоного Вогняного Коня. Для українців цей період залишається часом незламності, тому головними критеріями святкового меню стають швидкість, енергонезалежність та використання локальних продуктів.