«Вона, як і я свого часу, хоче бути хорошою дівчинкою», - акторка Катерина Олос про свою героїню в «Баті»

Батя

Прем’єра 16-серійного детективу «Батя» відбудеться вже 7 жовтня о 20:15 на 2+2…

Катерино, ви зіграли у новому серіалі «Батя» про заслуженого оперативника, підполковника Степана Степановича Безбатька. Після виходу на пенсію він сподівався на спокійне життя, проте його плани кардинально змінило повномасштабне російське вторгнення. Після року на передовій та поранення, Батя повертається додому. На прохання доньки Ліди – судмедекспертки, яку ви і зіграли, він погоджується допомогти молодому слідчому розкрити заплутану справу про вбивство. Батя навіть не здогадувався, що цей слідчий є його зятем. Після розкриття правди конфлікти між молодим та амбітним Юліаном Синицьким та досвідченим оперативником лише загострюються. Розкажіть, як ви отримали роль в «Баті» та чим вона вас зачепила?

Це цікава історія, про те, що коли відпускаєш, то все приходить. Коли мені прислали проби, я була за кордоном, мала купу справ, але все ж записала самопроби. В той період я фінансово була на нулях, тож хапалася за все: ставила стендапи, робила концерти, щоб мати можливість заплатити за оренду квартири… І десь всередині я відчувала, що мені дуже потрібна ця роль в «Баті». Але мій дуже розумний знайомий сказав: «Чим більше тримаєшся за щось, тим далі воно від тебе. Відпусти, як би важко це не було». І я відпустила, хоча з моїм характером це не легко. І от я повертаюсь в Україну, і мене одразу викликали на живі проби. 

З серіальним батьком – Сашею Мельником – у нас одразу виник зв'язок. Але я бачила інших акторок, які приходили на проби: деякі були набагато нижчі за мене зростом, і мені здавалося, що вони більше підходили в ансамблі з Батею. А я ж на цілу голову вища за нього, тому вирішила, що треба дійсно не триматися за цей проєкт. І ось за кілька днів повідомили, що затвердили саме мене. Правду кажуть, якщо чогось дуже хочеться, потрібно відпустити ситуацію.

Розкажіть про свою героїню Ліду, яка вона? 

Коли готуюся до ролі, намагаюся зрозуміти свою героїню. З Лідою я знайшла багато спільного. Мені дуже відгукнулася тема її стосунків з батьком, брак уваги та турботи від нього. Вона, як і я свого часу, хоче бути хорошою дівчинкою. Прочитавши сценарій, я зрозуміла природу поведінки Ліди: чому вона обрала саме такого чоловіка та боялась розказати про це батькові. Для мене ця роль про глибину та вразливість, яку героїня ховає під панциром сильної жінки.

Чому довелося спеціально вчитися заради цієї ролі?

Для того аби ретельніше підготуватися до зйомок «Баті» я спілкувалася з реальною судмедексперткою, вона рекомендувала кілька книг, щоб глибше зрозуміти деталі цієї професії. А ще вона порадила не драматизувати роботу та бути уважною до деталей.

Що було найскладнішим під час знімань?

Для мене завжди найскладнішим є останній знімальний день, коли приходить розуміння, що все закінчується. Моє ідеальне життя – це коли зйомки розписані на рік вперед. Я реально кайфую від кожного дня на майданчику. А тут зібралася така класна команда, такі чудові партнери, наш режисер Діма Андріянов – така бусічка (сміється). Ми проводили багато часу разом, жартували, обідали, чекали перерви, щоб поговорити. Загалом, ці зйомки – це була тотальна любов. 

Ви сказали, що вам відгукується стан Ліди, вам так само не вистачало уваги батька. Розкажіть про своє дитинство.

Я родом з Полтави. Мене здебільшого виховував старший брат. Батьки багато працювали. Чесно скажу, мені їх бракувало. Мабуть, я активно почала себе проявляти, виступати на шкільних концертах, щоб привернути їхню увагу. Років з трьох мріяла стати акторкою. Але батькам така ідея не подобалась, тому наполягли, щоб я пішла вчитися на архітектора. Мій шлях до акторства – це окрема історія, але я вдячна своїм батькам за все. Зараз вони мене дуже підтримують.

Правда, що ви торгували на ринку?

Ох, ринок – це моя травма (сміється). Моя мама відкрила точку на базарі, їй потрібен був продавець. Вона вирішила, що ним можу бути я. Тому з 8-го до 11-го класу, у вихідні, я продавала колготи на базарі. Мама ще казала: «Доця, коли прийде податкова, ти їм кажи, що мама відійшла». Ринок багато що мені показав і багато чому мене навчив. Колготи я можу підібрати для будь-кого (сміється).

Продовження ексклюзивного інтерв’ю з Катериною Олос, а саме про її готовність піти на війну та про дружбу з Ксенією Мішиною, читай на УНІАН.

Читай також:

Новини

Всі новини
04102024
Батя
7 жовтня о 20:15 на телеканалі 2+2 стартує показ 16-серійного детективу «Батя»…
03102024
Батя
Прем’єра 16-серійного детективу «Батя» відбудеться вже 7 жовтня о 20:15 на 2+2…
03102024
Батя
Вже 7 жовтня о 20:15 відбудеться прем’єра 16-серійного детективу «Батя», головну роль в якому зіграв український актор театру та кіно Олександр Мельник…
30092024
Батя
7 жовтня о 20:15 на телеканалі 2+2 вийде 16-серійний детективний серіал…