В'язниці із привидами

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Ви звикли думати, що в'язниця – це кам'яні мури, обнесені колючим дротом. Та у світі є інші види ув'язнень, про які ми навіть не здогадуємося. Деякі дослідники припускають, що уся наша планета – це велика виправна колонія.

У тюрмах регулярно фіксують привидів. Загублений Світ розповідає про найвідоміші в'язниці із привидами світу та України.

Алькатрас

Одна із наймістичніших в’язниць світу – американський Алькатрас. Ця в’язниця була побудована на острові у затоці Сан-Франциско. Тут відбували покарання найнебезпечніші злочинці і навіть всесвітньовідомий гангстер Аль Капоне. У 60-их роках минулого століття в’язницю закрили, через величезні витрати на утримання арештантів і переробили в музей. Три роки тому туристка із Британії Шейла Волш зробила у Алькатрасі дивне фото. У віконці для побачень камера її телефону зафіксувала жінку, що вдягнута за модою 30-их років минулого століття. Ким був цей привид з’ясувати так і не вдалося.

Філадельфійська виправна колонія

Це перша у світі виправна колонія. Вона була зведена в 1829 році і була найбільшою і найдорожчою державною будівлею з коли-небудь збудованих на той момент в країні, і однією з найдорожчих споруд у світі. За дивним збігом обставин, майже усі в’язні, що відбули тут покарання, втратили розум. Дослідники упевнені, що уся справа у силі в’язниці. Якщо поглянути на неї згори, видно, що приміщення розташовані у формі восьмикутної зірки. Октограма – один із найсильніших знаків влади. На зоні досі роблять татуювання із цим символом як емблему авторитету, що живе за кримінальними законами.

Одеський тюремний замок

Споруда збудована у 1826 році у формі хреста. За задумом архітектора, якщо злочинець грішник, то відбуваючи покарання він приміряє на себе роль праведника. Саме тому навіть камери тут зробили у формі монастирських келій. Очевидці стверджують, що у одеській тюрмі досі живуть привиди тих, хто не спокутав свої гріхи.

Лук’янівське СІЗО

Одна із наймістичніших в’язниць України. Моторошними тут є не самі камери, а підземні тунелі, що сполучають корпуси в’язниці. Скільки людей загинуло у цих підземеллях достеменно не береться порахувати жоден дослідник. І в’язні, і наглядачі Лук’янівського СІЗО звикли жити пліч-о-пліч із потойбічним світом. У "Лук'янівці" приводили у виконання смертні вироки. В’язні залишали там нездійснені надії вижити, врятуватися. Енергія, що не знайшла виходу, накопичуючись і множачись, продовжує жити зараз. Привиди тут видають стогони, схлипи. Найчастіше це проявляється в свята, і в світські, і в релігійні. Доносяться голоси, зітхання. Іноді ув’язненому здається, що хтось стукає із зовнішнього боку стіни, хоча там нікого немає.

В’язниця для духів на Соловецькому архіпелазі

Каміння на Соловецькому архіпелазі викладене у певний символ теж називають в’язницею, але не звичайною. Це тюрма для духів. Кілька тисячоліть тому наші предки використовували ці кам’яні лабіринти, щоб заплутати душі мерців, які жадали повернутися у світ живих. Досі тут фіксують привидів – безтілесні білі плями, що рухаються тільки у одному напрямку – у центр лабіринту.

Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Читати більше