Максим Сухенко став експертом з природніх катаклізмів

Загублений світ
Максим Сухенко став експертом з природніх катаклізмів
Поширити в соціальних мережах:

Ведучий Загубленого світу на 2+2 переконаний, що людину чекає жорстока помста за недбале ставлення до природи.

Максим Сухенко – один з ведучих інформаційно-розважальної програми "Загублений світ" на каналі 2+2. Щотижня він розповідає глядачам, які загрози з космосу чекають нас у майбутньому, коли настане глобальне потепління та як вижити під час землетрусу, торнадо й повені.

– Щотижня "Загублений світ" розповідає про наслідки зухвалого ставлення людей до навколишнього світу. А вам доводилось зіштовхуватись з "помстою" природи віч-на-віч?

За 16 років роботи репортером довелося побувати у різних ситуаціях: видиратися на діючі вулкани в Італії, ховатися від сніжної бурі в Гренландії, знімати страшні потопи на Закарпатті. Але найбільше сила стихії вразила в республіці Іран. 2003 року із мобільним шпиталем МНС літав допомагати жителям містечка Бам на півдні країни. Землетрус знищив ціле місто за лічені хвилини. Із 60 тисяч мешканців Баму 26 тисяч загинули просто у ліжках. Легендарна фортеця Арге Бам, яка простояла тисячу триста років за мить перетворилася на гору уламків. На все життя запам’ятався страшний трупний сморід, який навіть через місяць після поштовхів висів над містом і подив лікарів: у породіль, які приходили до шпиталю, народжувалися лише дівчатка.

– Який факт із "Загубленого світу" шокував вас найбільше?

Супервулкани. 15 років тому, після вивчення супутникових знімків вчені підтвердили – на нашій планеті існують супервулкани. Найвідоміший – американський Єллоустоун. Природні монстри такої сили, що виверження будь-кого із них автоматично занурить планету у вулканічну зиму і призведе до масового вимирання практично усього живого. Кілька разів так уже було. А ми тисячоліття не бачимо таких велетнів і досі вважаємо, що вже знаємо все про нашу планету.

– Чим запам’ятались зйомки "Загубленого світу" у 2017 році?

У нас без курйозів не обходиться жодна програма, адже ми не припиняємо експериментувати і щоразу намагаємось придумати щось нове, цікаве і видовищне, чого не тільки ми, а взагалі ніхто не робив. Тому інколи студія більше нагадує хімічну лабораторію: вулкани із оцту і соди, лавини із пінки для гоління, саморобні акулячі плавники...

– Після стількох випусків ви стали справжнім експертом з природніх катаклізмів. Як думаєте, скільки залишилось нашій планеті?

Ми не спроможні стримати справжній гнів стихії, добре хоч навчилися її передбачати. Але найбільшу загрозу планеті й людям все одно становлять самі ж люди. Тому я повністю згоден з Ілоном Маском – людство має терміново стати мультипланетним видом. Це запорука виживання.

За матеріалами "Високого Замку".

Дивіться Загублений світ у будні о 17:15 на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше