Андерсон Сілва: "Крісу Вайдману просто не пощастило"

Андерсон Сілва: "Крісу Вайдману просто не пощастило"
Поширити в соціальних мережах:

Бразильський боєць, легенда та рекордсмен UFC Андресон Сілва ризикує не вийти в Октагон у червні на UFC 212. Його потенційний суперник Кельвін Гастелум вибув із списку бійців через порушення антидопінгової політики.

Хоча віце-президент UFC з міжнародного розвитку бізнеса Джо Карр заявляє, що немає нестачі у кандидатах, немає жодних гарантій, що Андерсон Сілва (34-8 ММА, 17-4 UFC) отримає своє довгоочікуване повернення до Восьмикутника.

Сільва зізнається, що ситуація трохи незручна, хоча особисто він не засмучений, а усі пояснення Гастелума щодо позитивного тесту на наявність марихуани у крові його не стосуються.

"Ні, я зовсім не засмучений, – повідомив Сілва у інтерв'ю для MMAjunkie після прес-конференції UFC 212 у вівторок у Ріо-де-Жанейро, Бразилія. – Він повинен пояснювати це своїм фанатам. Це ганьба, тому що він ще молодий спортсмен, а це певним чином може негативно вплинути на його подальшу кар'єру. Але я цілком зосереджений на боротьбі, на своїй роботі, незалежно від того, хто буде моїм суперником".

Андерсон Сілва також мав схожі проблеми з антидопінговим контролем два роки тому. Після перемоги над Ніком Діасом у бійця у крові було знайдено стероїди, у той час як тест Діаса виявив, що той вживав марихуану. Це мала бути перша перемога Сілви після втрати поясу у 2012 році у поєдинку проти Стефана Боннара на UFC 153. Але результат було анульовано.

Наступна серія програшів (бої з Майклом Біспінгом та Даніелем Корм'є) завершилась лише у минулому році на UFC 208.

"Це нормально, – відверто каже Сілва.– Справа у тренуваннях, у наполегливих тренуваннях. Тут моєже статися будь-що, це бій, але я прийшов сюди, щоб бути щасливим. Я пройшов крізь усі етапи у спорті, хороші та погані, тому ніщо не змусить мене сказати: "Нічого собі, не можу повірити, що це сталось".

Але попередній досить спірний турнір UFC 210 все-таки здивував бразильського бійця. Незважаючи на те, що сам Сілва не дивиться UFC та віддає перевагу боксу, побачивши уривок з бою Кріса Вайдмана та Гегарда Мусасі, зробив певні висновки.

"Правило чітке: руки не мають торкатися землі. Якщо руки та ноги бійця знаходяться на землі, є чотири точки зіткнення, суперник не може його вдарити. Очевидно, це була помилка судді, тому що коли Вайдман торкнувся долонями землі, він був беззахисний. Але таке трапляється. Цього разу Вайдману просто не пощастило", – коментує Андерсон Сілва.

Із Крісом Вайдманом бразилець зустрічався двічі поспіль – під час UFC 162 та UFC 168, – обидва рази поступившись титулом чемпіона у середній вазі.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше