Як накачати м'язи, сповідуючи вегетаріанство

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Спецкор знайшов тих, хто примудряється качати м'язи та навіть професійно змагатися, сповідуючи веганство. Чим компенсують тваринний білок бодібілдери, а головне, чи безпечне таке харчування, дивіться у матеріалі.

Це – всеукраїнські змагання з пауерліфтингу. Чернігівець  Дмитро Стець підіймає штангу вагою 220 кілограмів і стає першим у своїй категорії. 

Фізичній формі Дмитра, напевно, позаздрять більшість чоловіків. А серед дівчат у місцевому спортзалі в нього взагалі своя група підтримки. І важко повірити, але всі ці біцепси і трицепси він накачав бувши веганом.

Усі продукти тваринного походження Дмитро не вживає вже дев’ять років. Каже, коли рік тому прийшов у професійний спорт, в його успіхи мало хто вірив. Нині ж м’ясоїдам дасть чосу. 

Чотири рази на тиждень у Дмитра – двогодинні тренування в спортзалі. І цілодобово – спортивний режим. Харчується погодинно й багато, понад шість разів на день, а нестачу тваринного білка всіляко намагається компенсувати рослинним.

У Міжнародний день вегана Спецкор дізнався про привілеї та недоліки такого способу життя

Але основа раціону – крупи, зокрема, гречка й вівсянка, та бобові. У сочевиці, нуті й сої рослинного білка найбільше. І попри стереотип про качків, жодної хімії Дмитро не вживає, тільки натуральні домішки. З-поміж них – соєвий протеїн.

А це – Олена Ханчанова. І кола по парку від самого ранку вона намотує, також не вживаючи жодного тваринного продукту. Олена бере участь у марафонах та напівмарафонах, а ще вона – професійний тренер.  Веганкою стала п’ять років тому й відтоді, каже, її спортивні успіхи тільки поліпшились. Головне, каже Олена, у веганстві, як і в усьому іншому, варто знати межу.

Із нею згодна й дієтолог Яна Ткаченко. Цілковиту відмову від продуктів тваринного походження вона, як і більшість медиків, не підтримує. Утім, каже, якщо людина твердо й ідейно вирішила стати веганом, головне – всіляко урізноманітнювати свій раціон. І не гребувати дозволеними продуктам.

І Дмитро Стець і Олена Ханчанова за свій  спосіб життя нікого не агітують. Веганство – особистий вибір. Проте вони від свого відступати й зупинятися на досягнутому не збираються.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 




Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Найдавніші скам'янілості Homo erectus, яким 2 млн років, знайшли у Кенії: що це означає для науки?
Найдавніші скам'янілості Homo erectus, яким 2 млн років, знайшли у Кенії: що це означає для науки?

Вони жили неподалік від стабільних водойм та відкритих середовищ, що свідчить…

За кадром детективів: як судмедекспертиза у кіно відрізняється від реальності?
В Туреччині знайшли рідкісний римський саркофаг зі знаком «мальтійського хреста»
Історії військових винаходів: мікрохвильовка розроблялася для військових цілей, але посіла своє місце на кухні
Унікальні істоти з глибин: в Індійському океані мешкають равлики, здатні витримувати температуру 371°C
Читати більше