Що не радять їсти фахівці за жодних умов, аби не злягти з отруєнням, розкаже Спецкор на 2+2!
Улітку кількість отруєнь найбільша, тож спеціально для програми Спецкор на 2+2 гастроентерологи розповіли, чим улітку найлегше отруїтися. Гриби не враховували, вони завжди небезпечні. Брали до уваги лише продукти повсякденного вжитку, які можуть викликати токсикоінфекції.
Нітратні овочі та фрукти займають останні позиції і не є аж надто небезпечними. А от риба з м’ясом влітку – найнебезпечніші продукти, все через спеку та неправильне зберігання. Гастроентерологи радять у літній період купляти м'ясо в магазинах, оскільки там умови зберігання краще, ніж на ринку.
Близько 80 дітей отруїлися у літньому таборі на Донеччині
До зони ризику потрапляють і шашлики, тому що люди мають хибне уявлення щодо маринаду. М'ясо у спеціях псується так само, тож коли дорогою на пікнік проходить півдня відтоді, як м'ясо витягли з холодильника до моменту його приготування, ним уже можна отруїтися. Також не варто брати на пляж або на пікнік бутерброди з ковбасою.
Особливо обережними варто бути і з кисломолочними продуктами – вони на другому місці небезпеки влітку. Їх також варто купляти у магазині.
Лікарі радять все, навіть овочі та фрукти, зберігати у холодильнику, а м'ясо на шашлик перевозити у охолоджувальній сумці.
Незважаючи на всі ризики та всупереч порадам дієтологів, на базарі влітку черги.
Ще більше корисних порад дивіться у сюжеті!