Роман Мацюта: мріяв зіграти білогвардійця та любить серіали про мафію

Роман Мацюта: мріяв зіграти білогвардійця та любить серіали про мафію
Поделиться в социальных сетях:

Напередодні прем’єри Ментівські війни. Київ виконавець головної ролі – про захоплення, мрії та екранні бійки.

У інтерв'ю для Сегодня виконавець головної ролі у новому серіалі 2+2 "Ментівські війни. Київ", актор та музикант Роман Мацюта поділився враженнями від своєї першої головної ролі.

– Розкажіть, що було найважчим для вас під час зйомок детективу "Ментівські війни. Київ"?

По-перше, я ніколи не працював у такому важкому, щільному та насиченому ритмі. У серіальному форматі більш жорсткий графік та швидший темп зйомок. Ти повинен миттєво орієнтуватися та переконливо грати з першого дубля.

– Ви самі виконували трюки?

Всі бійки у серіалі ставили самі. Зброя, перестрілки, гонитва для мене не нова історія: раніше я з’являвся у фільмах у ролі міліціонерів, бандитів та хуліганів. Крім того, багато років я серйозно займався єдиноборствами. Але, на жаль, мій досвід майже не знадобився під час зйомок, бо камера і татамі – це різні речі. Камера не любить швидких рухів, без яких не можна на ринзі. Потрібно забути, залишити це на тренуваннях та працювати по-іншому. Всі сцени бійок режисер знімав дуже старанно. Ми довго готували їх, з нами працювали інструктори, спеціалісти рукопашного бою.

– Чи сильне напруження було під час зйомок?

"Ментівські війни. Київ" - перша серйозна робота, у якій я виконую головну роль. Старт цих зйомок я не забуду ніколи. Справа в тому, що у будь-якому проекті – байдуже, з якою групою, якими акторами ти працюєш, – найважливіше та водночас найважче – це перші дублі та перший знімальний день. ВДНХ, листопад, холодно. Повітря аж дзвенить від напруження знімальної групи. Всі дивляться на тебе та чекають – провалишся чи ні? Ти відчуваєш цю увагу кожною клітиною свого тіла. Потім все пішло як треба, але це перше енергетичне навантаження не забудеться ніколи. Раніше я грав у невеликих епізодах. А ось справжні драматичні ролі, які запам’ятовуються надовго, мені почали пропонувати після "Ментівських воєн". Нещодавно мій друг, режисер Олег Туранський, затвердив мене на роль у історичному детективі. Там я граю білогвардійського офіцера 20-х років ХХ сторіччя Орловського. Так ось, перший знімальний день, гарні костюмери, гримери – а я сиджу у кожанці, такий ось звичайний хлопець циганського вигляду, і на мене ніхто не звертає уваги. Пішов на грим, переодягнувся, наклеїли вуса – і в кадр. Ніхто не очікував, що я так вживусь у роль. Туранський підходить після зйомок, питає: "Звідки ця виправка, поворот обличчя, благородна подача? Ми ж не репетирували". А я просто все життя мріяв зіграти білогвардійського офіцера. Був готовий до цієї ролі.

– Які у вас хобі?

Вже 10 років я займаюсь карате. До чорного поясу мені ще два ступені, але вони найважчі.

– Ви любите серіали?

Мій улюблений серіал – "Клан Сопрано", про італо-американську мафію. Ви будете здивовані, але я не дивився "Гру престолів". Впевнений, що серіал якісний, НВО поганого не знімає, але фентезі – не моє. Хоча колись сподобався фільм "Володар перснів". Знаю, що й в Україні з’являються гарні повні метри та фестивальне кіно. Наприклад, я знімався у Марисі Нікітюк у драматичній картині "Коли падають дерева". Над моїм епізодом працювали 15 годин безупинно. Цей фільм отримав нагороду у Каннах за кращий сценарій.

– Як любите відпочивати?

Кращий відпочинок для мене – це море. Я сам з півдня, з Каховки. Все дитинство провів на Арабатській стрілці. Намагаюся частіше відвідувати улюблені місця.

– Про що мрієте?

Моя найбільша мрія – навколосвітня подорож. Хочу побачити країни на інших континентах, побувати у Африці, Америці, Австралії.

Дивіться прем'єру серіалу "Ментівські війни. Київ" 26 вересня о 20:30 на 2+2!

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

«Затерянный мир» расскажет, как война влияет на развитие технологий
«Затерянный мир» расскажет, как война влияет на развитие технологий

Для научно-технического прогресса война становится катализатором развития…

Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне
Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне

Роман Кашпур и другие украинские ветераны поражают мир своим мужественным примером…

«Большая ложь»: как российская пропаганда использует методы нацистов для дезинформации?
«Стреляют с бионическими руками»: украинские защитники после ранений и ампутаций возвращаются на фронт
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»

На Киевстар ТВ новый выпуск проекта «Про кіно для ТеБе»…

Правда о передаче Крыма: как на самом деле полуостров стал частью Украины?
Узнать больше