Роман Мацюта готувався до ролі у Ментівських війнах 40 років

Роман Мацюта готувався до ролі у Ментівських війнах 40 років
Поделиться в социальных сетях:

Роман Мацюта, виконавець головної ролі у серіалі Ментівські війни. Київ, розповів про дебют у кіно, труднощі під час зйомок та свої мрії.

Музикант, співак та актор Роман Мацюта у відвертому інтервю для Clutch поділився враженнями про свою першу головну роль у серіалі,

Вже 26 вересня на каналі 2+2 відбудеться дебют Романа в кримінальній драмі "Ментівські війни. Київ", у якій він зіграв зухвалого, розумного та сміливого майора Віктора Тарана.

- Роман, опишіть свого персонажа.

Віктор Таран – принциповий, вольовий, вміє казати правду в обличчя. Він знає, чого він хоче від життя, у нього свої принципи, свої мотиви, своя угода із сумлінням. Таран добре робить свою роботу, але багатьом переходить дорогу, постійно заважає тим, хто працює в структурі МВС за корупційними схемами. Зазвичай, таких людей позбуваються, але оскільки вони тягнуть непомірний об’єм роботи, вони стають незамінними. Таких. як мій герой, або ламають, або викидають за борт.

- Чи маєте ви щось спільне зі своїм героєм?

Можу з упевненістю сказати, що Віктор Таран – це повністю моя роль, тому що його образ, його характер та життєві принципи багато в чому співпадають з моїми. Так само як і він, я можу бути різким. Потім шкодую, що на емоціях міг когось образити.

- Як ви вживались у роль?

Коли мені запропонували головну роль у серіалі, я був до неї готовий. Вважайте, що я репетирував її 40 років. Бо мій улюблений фільм "Місце зустрічі змінити не можна", в якому головну роль Гліба Жеглова виконав геніальний Володимир Висоцький, - моє натхнення.

 Креативна група серіалу привітала те, що я додав до свого образу так звану "жегловщину". Я по фрагментам, по епізодам роками вивчав образ Жеглова до найменших жестів, міміки, ходи. І не тільки його, у мене були гарні орієнтири у західних картинах, у кримінальних серіалах. Це відкладалось протягом багатьох років. І ось настав той день, коли мене запросили на головну роль і сказали: "Фас!". Я знав, що буду робити.

- Де проходили зйомки, в яких локаціях?

Наша команда хотіла створити не черговий серіал про ментів, а справжній художній фільм. Для цього доводилося шукати автентичні локації, постійно змінювати місця зйомок. Запам’ятались сцени в Коцюбинській колонії. Знімальній групі було важко зосередитись на процесі, бо за стінкою знаходились ув’язнені, було чутно їхні крики та коментарі під час нашої роботи. Всі були трохи налякані, пригнічені через таку непросту атмосферу.

- З якими труднощами зустрілись під час зйомок?

У перший знімальний день ми працювали 19 годин. Відзняли якусь божевільну кількість сцен. Я відчував напруження, оскільки це була перша головна роль, перший знімальний день, серйозна робота, на тобі зосереджена увага всієї команди. Як кажуть, момент істини! І ось, знімаємо сцену, у якій за сюжетом ми з Дашою Трегубовой, коханою мого героя, граємо невимушений вечір після довгого робочого дня. Ми розмовляємо, сміємось, потім я беру гітару та починаю співати. І тут я розумію, що ніколи не грав цього! Я кричав, втікав, стріляв, але ніколи не був таким справжнім.

Знімаємо перший дубль, другий, третій. Нічого не виходить. Розумію, що це провал. І от під час одного з дублів я хапаю гітару, ставлю ногу на коробку (за сценарієм, герой щойно переїхав, і на підлозі квартири стоять коробки з книжками) і раптово провалююсь у неї разом з гітарою. Моментально зникла напруга і ми змогли зняти цей кадр.

- Чи були якісь непередбачувані ситуації під час зйомок?

Була сцена, коли я мало не потрапив під машину. Ми розігрували ДТП на дорозі, а за нами на шаленій швидкості летіли бандити. Режисер хотів більше драйву, екшену. Я стояв спиною до того, що відбувалось, і тільки коли почув хруст дорожнього трикутника, зрозумів: щось пішло не так. Обертаюсь, а в якомусь метрі біля мене стоїть Mercedes Gelenvagen. Бачили б ви обличчя водія в той момент!

- Кого мрієте зіграти на екрані?

Я мрію зіграти в комедії. Люблю виходити за рамки амплуа. Тривалий час мені пропонували однотипні ролі: бандитів, ментів, хуліганів. Я боявся стати заручником одної ролі. Був дуже радий, коли у Олега Туранського зіграв офіцера. Такі ролі почали з’являтися саме після зйомок у "Ментівських війнах".

- Відчуваєте себе зіркою? На вулицях впізнають?

Зіркою не відчуваю, але певна слава вже є. Я музикант і вже давно на сцені. А взагалі, ставлюсь до слави з іронією. Популярність – примхлива дівчина. Сьогодні вона любить, а завтра відвернеться та піде до іншого. Мені приємно, коли пишуть, дякують за творчість, але не о другій годині ночі! Зрозумійте, дружина побачить і потім їй не пояснити, що ти не знаєш, хто ця дівчина та чому вона освідчується тобі у коханні вночі.

- Як ви поставитесь до прохання зробити з вами селфі?

Селфі зроблю, але панібратства не допущу. Я намагаюсь бути коректним з незнайомими людьми і хочу, щоб вони також були коректними по відношенню до мене.

- Як ви підтримуєте форму?

У 30 років я став займатися кіокушинкай карате. Можна сказати, сама доля звела мене з цим видом єдиноборств. Завжди хотів тренуватися, і от на одному з заходів мене познайомили з чудовим тренером. Коли він запропонував прийти на перше тренування, я погодився. Вже десять років присвячую себе спорту. Понеділок, середа та пятниця – дні, коли я намагаюсь відвідувати зал. Хотілось би більше часу присвячувати карате, але через щільний знімальний графік це не завжди вдається.

- Де вас можна знайти у вихідні?

Я людина настрою. Сьогодні виберу компанію з гітарою, шашликом та веселощами, а завтра волію провести час на самоті. Інколи весь день можу бути один. Коли на вулиці дощ, нікому не телефоную та дуже радий, що мені ніхто не телефонує. Думаю про своє, дивлюся Discovery, історичній канали. Іноді це найкращий відпочинок для мене.

- Що найприємніше та найнеприємніше у акторській професії для вас?

Найважче – це очікування. Дуже важко не перегоріти, доки чекаєш свої сцени на знімальному майданчику. Нещодавно у мене був такий момент. Я грав у фільмі "Таємний щоденник Петлюри" Олеся Янчука драматичну роль Петра Бобочана. Ми знімали сцену його вироку, де герой промовляє монолог. Мене загримували, я одягнув костюм, налаштувався, почав чекати. Дубль за дублем знімали плани, інших героїв. Я чекав та думав, що вже не зможу видати всі емоції, переживання. Звичайно, я зібрався та зіграв, але було дуже важко впіймати той стан, потрібні емоції.

Найприємніше, напевно, це зв'язок з публікою, глядачами. Коли ти з ними на одній хвилі, відчуваєш енергетику. Це драйв та стан абсолютного щастя!

Дивіться прем'єру серіалу "Ментівські війни. Київ" 26 вересня о 20:30 на 2+2!

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

«Затерянный мир» расскажет, как война влияет на развитие технологий
«Затерянный мир» расскажет, как война влияет на развитие технологий

Для научно-технического прогресса война становится катализатором развития…

Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне
Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне

Роман Кашпур и другие украинские ветераны поражают мир своим мужественным примером…

«Большая ложь»: как российская пропаганда использует методы нацистов для дезинформации?
«Стреляют с бионическими руками»: украинские защитники после ранений и ампутаций возвращаются на фронт
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»

На Киевстар ТВ новый выпуск проекта «Про кіно для ТеБе»…

Правда о передаче Крыма: как на самом деле полуостров стал частью Украины?
Узнать больше