Перемога "Люстратора 7.62": колишнього проректора НАУ Юрія Симоненка суд відпустив додому

Люстратор 7.62. Проклятие системы
Перемога "Люстратора 7.62": колишнього проректора НАУ Юрія Симоненка суд відпустив додому
Поделиться в социальных сетях:

Після майже 7 років у СІЗО за сфабрикованими звинуваченнями суд змінив Юрієві Симоненку запобіжний захід на домашній арешт і  відпустив літнього чоловіка до родини.

Вдома на нього чекали дружина, діти та маленький онук, якому всі ці роки казали, що дідусь перебуває у відрядженні. Як зазначив сам Юрій Симоненко, зрушення у його справі розпочалися, "коли програма "Люстратор" висвітлила його історію".

Другий рік репортер "Люстратора 7.62" Володимир Тимофійчук тримає на контролі справу колишнього проректора Національного авіаційного університету Юрія Симоненка, якого звинувачують в організації замаху на іншого проректора, одіозного регіонала, кума Дмитра Табачника Максима Луцького. За грати Юрій Симоненко потрапив ще в 2009 році, коли не погодився брати участь у корупційних схемах нового амбіційного проректора. Відтоді, впродовж довгих семи років,  незважаючи на те, що інші підозрювані прямо називали замовником псевдо замаху самого Максима Луцького, суд продовжував тримати Юрія Симоненка під вартою. Зрушення у справі розпочались лише після того, як завдяки журналістам "Люстратора", вона набула широкого розголосу й громадського резонансу.

На сьогодні прокуратура відкрила справу про фальсифікацію справи проти Юрія Симоненка, але й справу проти нього також не закрито. Як зазначив в інтерв'ю журналістам "Люстратора" сам Юрій Симоненко, він у цій справі має намір йти до кінця, щоб довести, що "справедливість є".

Більше дивіться у випуску програми "Люстратор 7.62".

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Смотри матч «Динамо» – «Полесье» на телеканале 2+2
На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Узнать больше