Сухий лід, зазвичай, використовують для заморозки продуктів і, звісно, для коктейлів на вечірках. А ще сухий лід – чудовий засіб для гасіння пожеж.
Виготовлення сухого льоду корисне для планети, адже зменшує концентрацію цього отруйного газу у атмосфері. Діоксид вуглецю, або CO2 має погану репутацію через його роль у зміні клімату, а саме у спричиненні глоабльного потепління. Однак, важливо пам'ятати, що СО2 є вирішальним компонентом нашої атмосфери. Він, природно, складає близько 1% повітря, яким ми дихаємо. Усі рослини на планеті залежать від СО2, адже тільки так вони можуть отримувати поживні речовини.
Надлишок вуглекислого газу, який утворився через промислові процеси, може бути використаний при створенні гранул сухого льоду. Таким чином, сухий лід не збільшує вміст вуглецю в атмосферу і забирає його надлишок.
Сухий лід – нетоксичий, невибухонебезпечний, не проводить електрику. Колір – білий. Температура: −78°С. При нагріванні він відразу переходить з твердого стану в газоподібний (сублімує). У зв'язку з цим, сухий лід, на відміну від звичайного, не залишає слідів танення. Стандартом передбачається випуск двох сортів сухого льоду – технічного та харчового.
Прийнято вважати, що сухий лід вперше був виявлений в 1835 році, коли французький винахідник Адрієн Жан Пірр Тілорьер опублікував перший звіт про цю речовину.
Сьогодні сухий лід успішно використовують для очищення технічного бруду та зняття фарби з будь-якого покриття.
Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі.