Квітка-фалос, квітка-сміхотун та інші дивовижні рослини

Затерянный мир

Рослина, яка сягає 4 метрів у висоту, вражає людей своїм чудернацьким виглядом і запахом.

Квітка-фалос щороку приваблює тисячі туристів. Батьківщиною цієї рослини є острів Суматра в Індонезії. Пеніс живе 40 років, але розпускається за цей час усього 3-4 рази. Більшість часу рослина перебуває у сплячці під землею. Коли прокидається, викидає назовні одну єдину тичинку, оточену квітами. Щодня вони відкриваються, а щоночі закриваються. Висота фалоса – до 4 метрів. Запах квітки вважається одним із найнеприємніших у світі. Попри це подивитися на фалос щороку до ботанічних садів приїжджають тисячі туристів. Цвіте фалос від півроку до двох, а потім починає в’янути.

Квітка-сміхотун здатна розвеселити навіть коміка у депресії. Усього кілька зерняток дурману і пів години сміху вам забезпечене.

Інша надзвичайна рослина – троянда єрихону. Рослина стала відома завдяки своїй здатності скручуватися у кульку в сухий період і розгортатися при потраплянні на неї вологи. Іспанські місіонери використовували її для того, щоб пояснити індіанцям принцип воскресіння. За свої надзвичайні властивості отримала назви «воскресаюча рослина», «кам'яна квітка», «троянда Єрихону», «рослина-динозавр».

Мімоза сором'язлива добре відома своєю здатністю до швидкого руху. Її часто вирощують через її цікаву особливість: вона складає і опускає листя, якщо її торкнутися або струснути, а через кілька хвилин листя розкривається знову.

Новости

Все новости
Украина активно развивает программы поддержки для ветеранов…
На стенах некоторых домов до сих пор есть загадочные символы, похожие на пентаграммы…
Это произошло в регионе, где раньше уже исчезло несколько десятков спутников…
Смотреть больше