Катерина Нестеренко знає все про глобальні проблеми людства та про італійську кухню

Затерянный мир

Ведуча нового проекту 2+2 Загублений світ розповіла, як встигає поєднувати зйомки та приготування смачних страв.

У ексклюзивному інтерв’ю для Високого замку ведуча Катерина Нестеренко про те, як завжди залишатися у формі та чим українська кухня відрізняється від італійської.

- Які ваші улюблені страви? Що любите готувати найбільше?

Одразу зізнаюся: я більше люблю їсти, ніж готувати. Але є декілька страв, які незмінні у моєму раціоні, де б я не була. Влітку – це окрошка, а у зимовий період – суп із чечевиці. Про борщ, сподіваюся, не варто згадувати – це легенда на всі часи! Обожнюю салати та дуже люблю страви з риби. Морепродукти можна взагалі в окрему тему виділити, адже п’ять років прожитих на Сицилії змінили моє уявлення про рибу та навіть нав’язали певні гастрономічні правила. Тому рибу та морепродукти я навчилась готувати не гірше за італійців. Здається, це щось надскладне, а насправді – ні. Кожна українська господиня може спробувати.

- Розкажіть про свої секрети приготування ваших коронних страв.

По-перше, це гарний настрій! Я переконана, що готувати слід у доброму гуморі, тоді й смакуватиме краще. Далі – я "за" свіжість. Тобто, насмажити котлет на тиждень вперед – це не мій підхід у кулінарії. Інша справа: супи. Вони мають настоятися. До речі, італійці називають першою стравою – пасту, а другою, чи основною – гарячі м’ясні чи рибні страви. На своїй кухні я готую сьогодні на сьогодні, нічого не розігріваю на вечерю чи обід, особливо у теплий період року. Звісно, що у щільному графіку зйомок не завжди є час на закупи, але у такому випадку свіжі огірки, помідори та шматочок сиру – справжні рятівники. А ще запашна олія та листик базиліку. Його можна вирощувати навіть вдома у вазоні!

- Що кажуть родичі чи друзі про італійські страви, якими ви їх пригощаєте?

Кажуть, що подобається, і сподіваюся, що вони кажуть правду. Абсолютний хіт у моєму виконанні – м’ясне рагу та суп з чечевиці.

- Які страви навчилися готувати в Італії?

Італія має зовсім інший підхід до кухні. Вони менше витрачають часу на приготування їжі. Це була перша несподіванка для мене. Я ж пам’ятаю з дитинства, як мама робила "холодне", або "Олів’є" годинами, а на ювілей тата починала готуватися за два тижні! Італійці теж готуються, але витрачають на декілька годин, а не днів більше. Знову ж, спрацьовує принцип свіжості. У кожному регіоні країни вони намагаються використовувати виключно місцеві продукти, тому й виходить така "багатокультурна кухня", що відрізняється від півночі до півдня. Італія мене підкорила справжніми, природніми смаками страв, не залитими майонезами чи кетчупом. З соусами слід поводитися вкрай обережно, італійці знають чому.

- Яка різниця між українською та італійською кухнею?

Величезна. Це абсолютно інший підхід до приготування їжі. Подумайте самі, на приготування пасти італійка витрачає 15 – 20 хвилин і всі у захваті, родина сита. Українські жінки, коли починають фарширувати голубці, витрачають один день життя. Я обожнюю голубці, але ж це зовсім інша традиція! Вони, народ, що живе біля моря, не ускладнюють своє буття, їм хочеться жити за принципом "зараз і сьогодні", а не "наварити на тиждень". Напевно, основна різниця в цьому. Різне географічне та історичне минуле дається взнаки. Хоча, ми ж всі пам’ятаємо, що італійська кухня стала легендарною лише у 50-тесяті роки. Слід віддати належне їх майстерності піарити "макарони з помідорами"! Так чи інакше, їхнє меню визнане найздоровішим у світі.

А про всесвітні змови та конспірологічні теорії Катерина Нестеренко розповість у четвер о 17:25 у "Загубленому світі" на 2+2!

Выборы 2004 года были особенными. Это было время «Помаранчевої» революции, когда миллионы украинцев вышли на улицы, чтобы отстоять свой выбор. 
16072025
Оригинальный трофей Клубного чемпионата мира по футболу, который является мечтой любого клуба, хранится не в штаб-квартире FIFA и не у победителя турнира, а... в Овальном кабинете Белого дома. 
16072025
Когда термометр переваливает за тридцать, даже выбор футболки кажется вопросом выживания...