Демократія – найкращий ґрунт для маніпуляції суспільством

Затерянный мир

Влада – це завжди боротьба. Спочатку – щоб здобути її, а згодом – щоб не втратити.

Найбільший маніпулятор у світі – це державна машина. Соціум з давніх часів живе у рамках моделі, яку держава створила і нав’язала своїм громадянам. Спосіб життя, світогляд, потреби людей безпосередньо залежать від тієї політики, яку обирає держава.

"Маніпуляції з’явились відтоді, відколи людство почало створювати державу як таку і почало боротися за владу", – кажуть історики.

Споконвіку існує два основних напрямки маніпулювання суспільством: переконати, що влада має божественне право керувати та змусити людей кинути все заради інтересів цієї влади. "Сильні світу цього" протягом століть вправно спекулюють людськими цінностями та гуртують громадян навколо ідеї спільного ворога.

Найкращим ґрунтом для маніпуляції є, як не дивно, демократія. Здавалося б, що поганого у тому, коли вирішує народ? Але не завжди він може проявити далекоглядність та розум. На думку народу легко вплинути. В масову свідомість вкидається ідея під виглядом волі народу, як результат, влада просунула бажане рішення, а народ впевнений, що це був його волевияв.

Чому причина більшості трагедій у світі – маніпуляції свідомістю суспільства? Чи всі державні інститути прагнуть морально поневолити людей? Як не стати маріонеткою держмашини? Дивіться Загублений світ на 2+2.

Новости

Все новости
Ущерб Украины от российской агрессии превышает 150 миллиардов долларов…
Выпуск посвящен процессу восстановления Украины…
Истории о посещении Земли космическими пришельцами более чем просто мифы…
Россия еще и плотно обстреливала затопленные территории, чтобы помешать эвакуации...
Смотреть больше