Чому ув'язнені повертаються за ґрати знову і знову?

Затерянный мир

80% тих, хто потрапив до в'язниці одного разу, йдуть на злочин знову, аби повернутися у неволю. Яка сила тягне їх за колючий дріт?

Деякі в’язниці і справді мають VIP-умови, що звідти і не хочеться йти. Наприклад, тюрма для корупціонерів у Саудівській Аравії влаштована у п’ятизірковому готелі. Тут є басейн, тренажерна зала та боулінг. Замість камер, розкішні номери. У цій розкішній тюрмі утримують близько 200 представників саудівської еліти: підприємців, міністрів та 11 принців. Всі високоповажні в’язні вільно пересуваються величезною територією. Єдина заборона – виходити за територію.

Сейшельські острови – рай на землі. Туристи з усього світу платять тисячі доларів, аби провести тут бодай одну ніч і навіть не підозрюють, що по сусідству відбувають покарання сомалійські пірати. Вони викрадали кораблі та брали у полон цілі екіпажі. У 2008 році увесь світ говорив про судно Фаіна з українською командою на борту. Тоді пірати отримали викуп – 3 мільйони 200 000 доларів. Згодом морських терористів вдалося заарештувати, але їхнє життя гіршим не стало. Коштом ООН для них збудували тюрму у раю. І тепер вони ніжаться на сонечку із безкоштовним триразовим харчуванням.

2016 року світ шокувала новина – норвезький терорист Андерс Брейвік, який жорстоко розстріляв 77 людей на острові Утойя, подав до суду на державу за нелюдські умови утримання у тюрмі. Терориста тримають у трикімнатній одиночній камері. Тут є спальня, кімната для навчання та тренажерна зала. У розпорядженні жорстокого убивці навіть телебачення, ігрова приставка та інтернет. Проте Брейвік невдоволений цими умовами. Каже, що наглядачі приносять йому холодну каву та їжу, розігріту у мікрохвильовці. Крім того, Брейвік вимагає новішу версію ігрової приставки. Та найголовніше – звинувачує державу у тому, що йому бракує спілкування.

В українських колоніях умови далекі від тих, що має Брейвік. Але і сюди люди чомусь хочуть повернутися. Довгоочікувана воля не приносить їм щастя, якась невідома сила тягне їх назад. Місця позбавлення волі згубно впливають на психіку людини.

Більше про це дивіться у Загубленому Світі.

Новости

Все новости
Знания об этих методах могли быть известны намного раньше, чем мы думали…
Возможно, она скоро будет доступна для украинских защитников…
Это новые перспективы для людей, потерявших конечности или подвижность…
Смотреть больше