У Києві підвищать ціни на проїзд в громадському транспорті

Спецкор

Уже з 14 липня пасажири платитимуть за одну поїздку вдвічі більше.

У столиці підвищується проїзд у громадському транспорті. У Київській мерії чиновники та керівники комунальних перевізників в один голос бідкаються про збитковість столичного транспорту, мовляв, малі зарплати кондукторів та водіїв, а також високі ціни на пальне змушують піднімати вартість проїзду. А підвищення має покрити здорожчання палива та електрики.

Загалом тариф для киян відтепер буде 6 гривень 30 копійок – для тих хто звик користуватися багаторазовими проїзними. Для гостей міста – 8 гривень. У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА вважають, що це справедливо.

"У нас боротьба з тим, що потрібно утримувати працівників. Це одна з найбільших проблем, тому що буде нікому водити транспортні засоби", – каже заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

У Рівному виявили токсичні речовини у шкільному спортзалі

З 14 липня справедливі тарифи на тролейбус, трамвай, автобус та міську електричку зростуть удвічі. Власники проїзних на кілька видів транспорту викладатимуть 6,30 за одну поїздку. Столичне метро для постійних клієнтів теж залишить знижки – одноразова поїздка коштуватиме 8 гривень, в той час як проїзний на 50 поїздок обійдеться в 6,50 за один вояж.

Тепер у маршрутках буде проїзд дешевше, ніж у комунальників. Проте найімовірніше, що до кінця літа підвищать ціну на проїзд і приватні працівники.

Столичні пасажири новим тарифам обурюються. Та й кондуктори у підвищення зарплати не вірять, так само, як і в збільшення пасажиропотоку. Подробиці про нові реформи дивіться у сюжеті.

Найактуальніші новини дивіться з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 




Новости

Все новости
18072022
Спецкор
Сейчас в Украине работают организации, где можно сдать экзамен по знанию украинского языка…
24022022
Спецкор
Сколько нужно средств на такой альтернативный вид обогрева…
24022022
Спецкор
Главное правило – не паниковать, ведь именно на это наши враги и рассчитывают...
23022022
Спецкор
В столице изданы брошюры для жителей с пошаговым планом действий...
23022022
Спецкор
Во время спецвыпуска журналисты будут сообщать наиболее актуальную хронику событий...
22022022
Спецкор
Ранее захватчики создавала провокации исключительно на катерах и кораблях ФСБ…
Смотреть больше