Посмертну виставку світлин фотографа та бійця "Айдару" Віктора Гурняка відкрили в Івано-Франківську

Спецкор

Останні фото! У Івано-Франківську відкрили виставку робіт бійця-фотографа, якого, нажаль, вже немає серез живих. Він волонтером пішов воювати у батальйон "Айдар" і загинув на полі бою.

Вісімнадцять знімків зроблені ще на Майдані, 12 – уже на Донбасі, у зоні антитерористичної операції. Є і останнє фото, яке він зняв за годину до загибелі – та сама автівка, на якій Віктор намагався вивезти з поля бою поранених побратимів.

Мінометний снаряд влучив в айдарівця в бою за визволення 32-го блокпоста на Луганщині. Роботи для виставки відбирали професіонали. На більшості світлин зображено побут айдарівців.

"Насправді побут показує дуже багато речей, які не бачить глядач. Бо всіх цікавлять бої і результати, кількість поранених та вбитих, - розказує друг Віктора Гурняка, фотограф Петро Задорожний. - Побут дуже впливає на те, як проходять бої. Наприклад, це перемир'я дуже погано впливає на військових. Вони зачекалися, не знають, що буде далі і нудяться. І це часто до дуже поганих наслідків призводить".

Віктор Гурняк належав до скаутської організації "Пласт", був співзасновником фотоагенції LUFA, позаштатним фотокором Reuters, Insider, УНІАН. Українцям відомий із відеокліпу, створеного на пісню групи Тартак "Не кажучи нікому". У бійця залишилася дружина та дворічна донечка Юстина.

Новости

Все новости
18072022
Спецкор
Сейчас в Украине работают организации, где можно сдать экзамен по знанию украинского языка…
24022022
Спецкор
Сколько нужно средств на такой альтернативный вид обогрева…
24022022
Спецкор
Главное правило – не паниковать, ведь именно на это наши враги и рассчитывают...
23022022
Спецкор
В столице изданы брошюры для жителей с пошаговым планом действий...
23022022
Спецкор
Во время спецвыпуска журналисты будут сообщать наиболее актуальную хронику событий...
22022022
Спецкор
Ранее захватчики создавала провокации исключительно на катерах и кораблях ФСБ…
Смотреть больше