Олександру Гвоздику змінили суперника

У багатообіцяючого українського напівтяжа Олександра Гвоздика (4-0, 3 КО) змінився супротивник.

Згідно авторитетному боксерському порталу boxrec.com, замість бразильця Маркуса Вінісіуса де Олівейри (23-2-1, 21 КО), заявленого в суперники Гвоздику минулого тижня, з Олександром зустрінеться міцний і досвідчений джорнімен із США Корі Каммінгс (18-7-1 , 13 КО) на прізвисько "Чорний лід".

8-раундовий бій Гвоздик - Каммінгс відбудеться 24 січня в Блумфілді (США, штат Колорадо) "на розігріві" у Брендона Ріоса (31-2-1, 23 КО) і Майка Альварадо (34-3, 23 KO) і стане п'ятим виходом 27-річного українця на професійний ринг.

Трансляцію обох цих поєдинків забезпечить канал "2+2". Дивіться у неділю о 8:30.

На думку портала boxnews.com.ua, заміна де Олівейри вийшла більш ніж гідна. Незважаючи на не настільки "гарні" цифри в послужному списку, 35-річний Каммінгс є набагато більш висококласним, досвідченим і стійким бійцем, ніж "домашній" бразилець.

Відзначимо, що в незалежному рейтингу boxrec.com Каммінгс влаштувався на 49-й сходинці, тоді як де Олівейра в цьому рейтингу займає 115-у позицію (Гвоздик ж, у свою чергу, розташувався на 97-му рядку).

За 12-річну кар'єру професійного боксера Корі бився з трьома екс-чемпіонами світу - Кітом Холмсом, Монтеллом Гріффіном і Вільямом Джоппі (двічі, причому перший бій Каммінгса з Джоппі закінчився внічию), а також з топ-претендентами Крісом Генрі і Айзеком Чілемба. При цьому лише останньому вдалося здолати Корі достроково (причому Чілемба так і не зміг збити Каммінгса з ніг: бій був зупинений без нокдаунів, - просто через украй одностороннього його характеру).

Найбільш значиму свою перемогу Корі здобув у жовтні минулого року, вигравши за очками у колись небезпечного, але вже екс-претендента Юсефа Мека, який в 2011-2012 роках безуспішно оскаржував світові титули IBF в напівважкій і суперсередній вагових категоріях.

Поза сумнівом, Каммінгс стане найбільш міцним і небезпечним опонентом в поки що короткій професійній кар'єрі Гвоздика.