Британка Маріса Бенкет працює психотерапевтом і гіпнотизером. 20 років тому вона вирішила провести вражаючий експеримент, що доводить шкідливість улюблених усіма продуктів харчування.
Це моя "шкідлива коробка". Кожна плитка шоколаду і кожен шматочок желе виглядають так, ніби я купила їх вчора, проте вони ровесники моєї 19-річної дочки. Що ж, а зараз на секунду задумайтеся про те, як ви тепер ставитеся до своїх улюблених солодощів.
Маріса Бенкет, психотерапевт
За 30 років роботи психотерапевтом і гіпнотизером я жодного разу ще не отримувала кращого шансу наочно продемонструвати, як це шкідливо для нас. Ці продукти – від круасанів, що виглядають так, ніби вони тільки з булочної (хоча вони запросто можуть позбавити вас пари зубів), до страхітливо незмінної баночки маргарину – проблема сучасного суспільства.
Маріса Бенкет, психотерапевт
Довгі роки я працювала з людьми, які страждають від надлишкової ваги, пропонуючи їм взяти в руки продукти, які здаються їм найбільш смачними. Апетит пропадав, як тільки вони торкалися рукою того чи іншого продукту. Я почала заповнювати коробку ще в 1997 році, і вона подорожувала разом зі мною всюди, допомагаючи мені вчити людей тому, що подібні продукти потрібно вживати з великою акуратністю. Серце моєї філософії "шкідливої коробки" в тому, щоб скорегувати наші харчові звички за допомогою зміни сприйняття їжі.
Маріса Бенкет, психотерапевт