Грабіжники у погонах

Люстратор 7.62. Проклятие системы

Скільки мільйонів вкрали правоохоронці та хто причетний до зухвалого пограбування ювелірного заводу – у Люстратор. Спецпроект на 2+2.

Коштовного каміння на 1,5 мільйона доларів, півтонни золота, сотні кілограмів срібла, 3 мільйона доларів готівки, а ще - рідкісну колекцію золотих монет – стільки у 2010 році вдалося відібрати правоохоронцям під час сумнівного обшуку київського ювелірного заводу. Причина нальоту – підозра у начебто підробленні документів та печаток. Насправді це був звичайний розбійницький напад силовиків на успішний бізнес. За лічені дні масштабне виробництво прикрас, що експортувались у 18 країн світу, перетворилось на спустошену будівлю. Шість років слідства не знайшло ні винних, ні підозрюваних, але нещодавно справа набула несподіваного повороту. Коштовності, шо мали б зберігатися у спеціальних сховищах, почали спливати в приватних колекціях високопосадовців та навіть на аукціоні у Лондоні.

Журналіст програми Люстратор. Спецпроект Наталія Шумак провела власне розслідування зухвалих посадових злочинів та з'ясувала, у чиїх кишенях опинились речові докази скандальної справи, хто причетний до обурливих "наїздів на бізнес" українців, чому прокуратура ігнорує злочинні дії силовиків.

Як коштовності, вилучені міліцією із заводу, могли потрапити до прокурора Корнійця? Чому дорогоцінні речдоки опиняються у власних сейфах слідчих? Чим закінчиться резонансне слідство над "злочинцями у законі"? У яких ще кримінальних провадженнях фігурують імена служителів Феміди? Подробиці детективної історії тривалістю у шість років –  у програмі Люстратор. Спецпроект у неділю, 04 грудня, о 12:00 на каналі 2+2.

Новости

Все новости
Найкращим журналістським розслідуванням визнано матеріал журналіста програми "Люстратор 7.62" Володимира Тимофійчука - "Винний без вини?! Як судять неповнолітніх".
Чи вдасться екс-чиновнику, розкрадачу держскарбниці Олегу Бачуну відбілити свою репутацію і дібратися до вищих щаблів влади, дізнавався Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Поліцейські пристрасті на Буковині та приголомшлива безкарність патрульних –  у Люстраторі. Прокляття системи на 2+2.
Чому в Україні росте злочинність та як до цього причетний Кремль, з'ясував Люстратор на 2+2.
Що намагаються приховати копи, котрі стали учасниками жахливої аварії, та хто винен у смерті 21-річного хлопця, з'ясував Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Скільки отримують судді, котрі не виконують своїх обов'язків, і хто вкрав у громадян право на правосуддя – у програмі Люстратор. Прокляття системи на 2+2 . 
Як Україна опинились під прицілом російських спецслужб та чого коштуватиме громадянам пропаганда агресора, дізнавався Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Де в Україні без суду та слідства правоохоронці запроторюють невинних до в'язниці та як у новій поліцї працюють цілі "родинні підряди", з'ясовував  Люстратор. Прокляття системи на 2+2.  
Смотреть больше