Дебальцеве очима його захисників у спецпроекті "Люстратор 7.62"

Люстратор 7.62. Проклятие системы

"Люстратор 7.62" підготував спецпроект на основі ексклюзивного відео учасників оборони Дебальцевого.

Рік тому вони до останнього тримали оборону під Дебальцевим. Тричі потрапляли в оточення. Неодноразово залишалися сам на сам з переважаючим силою ворогом, без підмоги, іноді – без зв'язку, але завжди – з надією. Дивом вийшли живі. І увесь цей час, при кожній зручній нагоді – не забували брати до рук камеру, щоб зняти війну просто з окопів, такою, як її бачили вони – бійці української армії у найгарячішій точці фронту.

Унікальне відео, яке хлопці знімали упродовж всього перебування на фронті, зібрала журналіст "Люстратора 7.62" Ірина Куріло. Ці кадри лягли в основу спецпроекту, що у чіткій хронологічній послідовності реконструює події під Дебальцевим. Бо мало хто знає, що оточення самої залізничної станції – це лише маленька частина всієї зимової компанії. Адже вона складалася із локальних котлів 6 населених пунктів.

У центрі розповіді "Люстратора 7.62" – долі кількох бійців, які влітку 2014-го добровольцями пішли захищати Батьківщину і потрапили в район Дебальцевого. Згодом хлопців відправили у відпустку, а потім знову забрали на фронт, і знову – під Дебальцеве, в зону найзапекліших боїв. Так вони опинились у котлі, якого, за версією військового керівництва, взагалі не було.

До річниці тих подій журналісти "Люстратора 7.62" влаштували в одному з кінотеатрів імпровізований допрем'єрний показ для героїв свого спецпроекту – авторів  ексклюзивного відео з лінії фронту.

Просто під час перегляду фільму його герої обговорювали ті події, ділилися враженнями та відчуттями, згадували фронтових побратимів, життя яких назавжди забрав Дебальцівський котел. 

Чому правда про Дебальцеве досі і не прозвучала на державному рівні, і чи прозвучить колись?

Дивіться більше у програмі "Люстратор 7.62. Спецпроект" у неділю, 6 березня, о 12.00 на каналі "2+2".

Новости

Все новости
Найкращим журналістським розслідуванням визнано матеріал журналіста програми "Люстратор 7.62" Володимира Тимофійчука - "Винний без вини?! Як судять неповнолітніх".
Чи вдасться екс-чиновнику, розкрадачу держскарбниці Олегу Бачуну відбілити свою репутацію і дібратися до вищих щаблів влади, дізнавався Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Поліцейські пристрасті на Буковині та приголомшлива безкарність патрульних –  у Люстраторі. Прокляття системи на 2+2.
Чому в Україні росте злочинність та як до цього причетний Кремль, з'ясував Люстратор на 2+2.
Що намагаються приховати копи, котрі стали учасниками жахливої аварії, та хто винен у смерті 21-річного хлопця, з'ясував Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Скільки отримують судді, котрі не виконують своїх обов'язків, і хто вкрав у громадян право на правосуддя – у програмі Люстратор. Прокляття системи на 2+2 . 
Як Україна опинились під прицілом російських спецслужб та чого коштуватиме громадянам пропаганда агресора, дізнавався Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Де в Україні без суду та слідства правоохоронці запроторюють невинних до в'язниці та як у новій поліцї працюють цілі "родинні підряди", з'ясовував  Люстратор. Прокляття системи на 2+2.  
Смотреть больше